Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μαγειρική σόδα: Γιατί να τη «χαραμίζουμε» μόνο στην κουζίνα μας; Πώς να τη χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι


Ποιος είπε ότι η μαγειρική σόδα κάνει μόνο για το μαγείρεμα; Εάν θέλετε να μειώσετε τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας – σε οποιοδήποτε δωμάτιο – η σόδα είναι ο νούμερο 1 σύμμαχός σας. Εύκολα και οικονομικά, περιορίζετε τα χημικά χωρίς να «θυσιάσετε» τίποτα από το αποτέλεσμα.
Ορίστε πώς μπορεί να σας χρησιμεύσει η σόδα…
Στην κουζίνα
Για να διατηρείτε τα σιφόνια του νεροχύτη σας πάντα καθαρά, πασπαλίζετε λίγη μαγειρική σόδα ενώ θα αφήνετε ζεστό νερό να τρέχει. Για βαθύτερο καθαρισμό ή και απόφραξη, ρίξτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο σιφόνι και περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρική σόδα, την οποία θα αφήσετε να «καθίσει» για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι ξύδι και 1 φλιτζάνι πολύ ζεστό νερό στο σιφόνι, πάνω από τη μαγειρική σόδα.
Εάν έχετε βύσμα αποστράγγισης, καλύψτε την αποστράγγιση και αφήστε όλο το μείγμα να καθίσει για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.
Στο μπάνιο
Η τουαλέτα σας χρειάζεται τακτικό καθαρισμό, αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά για να κάνετε τη δουλειά. Αντ’ αυτού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Ρίξτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρική σόδα στην τουαλέτα.
Ρίξτε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στην λεκάνη. Θα αρχίσει αμέσως να αφρίζει και να βγάζει φουσκάλες.
Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας και αφήστε το διάλυμα να δράσει για 30 λεπτά.
Σηκώστε το καπάκι και τρίψτε την λεκάνη με μια βούρτσα τουαλέτας.
Τραβήξτε το καζανάκι. Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι ασφαλή για τα υδραυλικά σας και το περιβάλλον.
Στο σαλόνι
Στο σαλόνι σας, η σόδα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του τζακιού και στην επιδιόρθωση του δαπέδου σας.
Για να καθαρίσετε το καπάκι/ τζάμι του τζακιού σας φυσικά, χωρίς να αφήσετε ούτε μια γρατσουνιά, τσαλακώστε ένα κομμάτι εφημερίδας, βρέξτε το και μετά πασπαλίστε πάνω του λίγη μαγειρική σόδα. Τρίψτε τη βρώμικη περιοχή του γυαλιού και μετά σκουπίστε με ένα υγρό καθαρό πανί.
Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα σημάδια από παπούτσια κ.ά. από ένα ξύλινο δάπεδο, πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε ένα υγρό σφουγγάρι και χρησιμοποιήστε το για να «σβήσετε» τα σημάδια.
Στο υπνοδωμάτιο
Τοποθετήστε ένα κουτί ή ταπεράκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι της ντουλάπας με τα ρούχα σας, ή σε ένα οποιοδήποτε ντουλάπι, για να απομακρύνετε τυχόν οσμές. Αντικαταστήστε το μία φορά το μήνα για καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα