Σελίδες

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Νεροχύτης: Τρεις τρόποι για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές


Ταλαιπωρείστε με τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη; Ο Σπύρος Σούλης έχει τις καλύτερες ιδέες για να απαλλαχτείτε μια για πάντα!
Βραστό νερό: Μην υποτιμάτε την απλή δύναμη του ζεστού νερού. Αν έχετε ήδη βραστό νερό σε κάποια κατσαρόλα (επειδή πχ βράσατε μακαρόνια) μην το αφήσετε να κρυώσει, αλλά ρίξτε το μέσα στον νεροχύτη. Διαφορετικά βράστε νερό στον βραστήρα σας και χρησιμοποιήστε το. Συχνά είναι αρκετό για να απομακρύνει τις μυρωδιές που έχουν εγκλωβιστεί στους σωλήνες που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη.
Μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού και βραστό νερό: Όπως και με το ξύδι, ο χυμός λεμονιού δημιουργεί μια αφρώδη αντίδραση όταν έρχεται σε επαφή με τη σόδα. Το λεμόνι δεν είναι τόσο οικονομικό όσο η σόδα, αλλά η μυρωδιά που θα αφήσει πίσω του θα σας ανταμείψει.
Μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και βραστό νερό: Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά και ταυτόχρονα να μυρίσει η κουζίνα σας πολύ όμορφα, ρίξτε μερικές σταγόνας από κάποιο αιθέριο έλαιο μέσα στο σιφόνι. Συνδυάστε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες ευκαλύπτου, λεβάντας ή μέντας και αφήστε τα να «κάτσουν» για 1 περίπου ώρα (ή και για όλη τη νύχτα αν θέλετε) και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα