Σελίδες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συλλαλητήριο στις 11 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα


Συλλαλητήριο διοργανώνουν σωματεία της Μεσσηνίας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, διεκδικώντας «καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας, για αυξήσεις στον μισθό, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας».
Μεταξύ άλλων διεκδικούν «κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας του νομού με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με ΜΕΘ», «δωρεάν και μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό», «ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις» «να παρθούν μέτρα για τα σχολεία».
Η σχετική ανακοίνωση των σωματείων έχει ως εξής:
«Οργάνωση και αγώνας – Τώρα μέτρα προστασίας από την πανδημία
Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, 7μ.μ.
Καθημερινά μετράμε τους δεκάδες νεκρούς εργαζόμενους και τις χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού. Η εξάπλωση της πανδημίας είναι ανεξέλεγκτη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε την κυβέρνηση, που αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, κινείται αντίθετα. Δύο χρόνια τώρα μας έφαγαν τα αυτιά με την «ατομική ευθύνη» με την οποία προσπάθησαν να ρίξουν το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων.
Τώρα πλησιάζουν σε λογικές «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.
Ενώ τα νοσοκομεία υπολειτουργούν από τα κενά και την υποχρηματοδότηση, σχεδιάζουν από πάνω συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινών, επιμένουν στην περαιτέρω λειτουργία του δημόσιου συστήματος με επιχειρηματικά κριτήρια. Το νοσοκομείο Καλαμάτας έχει ήδη μετατραπεί σε μονάδα αντιμετώπισης μιας νόσου με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται άλλα νοσήματα που δεν αντιμετωπίζονται.
Πώς θα εξασφαλιστεί η υγεία μας όταν η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας θεωρούνται «πολυτέλεια» και «περιττό κόστος», ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζει με το 95% των νοσοκομειακών υποδομών του να παραμένουν Covid-free; Οι ουρές στις κρατικές δομές για ένα τεστ είναι ατελείωτες, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στους ιδιώτες οι οποίοι θησαυρίζουν.
Αυτό τον δρόμο, όπου η Υγεία αποτελεί ελάχιστο κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματίες, τον έχουν περπατήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΙΑ:
Τα κάνουν όλα αυτά γιατί δεν νοιάζονται για την προστασία της υγείας μας! Το βασικό τους κριτήριο είναι η προστασία και ασφάλεια της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η προτεραιότητά τους!

«Για να λειτουργήσει η οικονομία» μείωσαν την καραντίνα σε 5 μέρες, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε εστίες μετάδοσης! Για να «αντέξει» η οικονομία δεν λειτουργούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί ελέγχου και ιχνηλάτησης!
Προκειμένου να μην διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών, οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις, συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων μας έχουν γίνει καθημερινότητα.
Στην ίδια λογική είναι και οι αποφάσεις για την εκπαίδευση. Άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες που στοιβάζονται 25 παιδιά. Με βάση το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν πάνω από 12 για να σταματήσει η λειτουργία ενός τμήματος.
Την ίδια ώρα, η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη! Η περίφημη «αύξηση του κατώτατου μισθού», είναι σκέτη κοροϊδία. Δεν φτάνει ούτε για τις μάσκες που πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα οι εργαζόμενοι. Είναι επί της ουσίας μείωση, αν μετρήσουμε το τι πληρώνει μια οικογένεια με την ακρίβεια για θέρμανση, για ρεύμα, για είδη πρώτης ανάγκης!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα!
Όλοι στο συλλαλητήριο των σωματείων την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, 7μμ.
Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα, με τους αγώνες των εργαζομένων για το νόμο Χατζηδάκη, στις απεργίες της COSCO και του efood.
Ότι έχουμε καταφέρει όλα τα τελευταία χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας. Από το να μην περάσουν αντεργατικές διατάξεις και νόμοι μέχρι και δεδουλευμένα, νυχτερινά, αποζημιώσεις κτλ.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας, για αυξήσεις στον μισθό, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Το 2022, μπορούμε και απαιτούμε να έχουμε σύγχρονους όρους εργασίας που να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη. Με την οργανωμένη μας δράση, με το Συνδικάτο μας, με την αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα, σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί το δίκιο του κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας και σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές πολιτικές όποιας απόχρωσης κι αν είναι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας του νομού με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με ΜΕΘ.– Να ξεπαγώσουν τώρα χειρουργεία και επισκέψεις για όλες τις νόσους.
– Να γίνονται δωρεάν τα απαραίτητα τεστ για να μπεις στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Επειδή έχουν έλλειψη, σπρώχνουν τον κόσμο σε ιδιώτες!
– Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας!
Δωρεάν και μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό!
– Να επεκταθούν τώρα τα ωράρια των κλιμακίων του ΕΟΔΥΥ μέχρι το βράδυ, ώστε να τα προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι!
– Περισσότερα κλιμάκια δωρεάν τεστ! Οι ουρές σπρώχνουν τον κόσμο να πληρώνει στους ιδιώτες! Να βγουν τώρα κλιμάκια στις βιομηχανικές ζώνες Μεσσήνης και Μελιγαλά!
– Οργάνωση προληπτικών ελέγχων των μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων! Στις βιομηχανικές ζώνες και όλους τους μεγάλους χώρους εργασίας του νομού (εργοτάξια, εργοστάσια, super-market, δήμους κτλ.) με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
– Δωρεάν τεστ, μάσκες και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να οργανωθεί τώρα πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας να καταλάβουν την ανάγκη με υπομονή και κατανόηση παραμερίζοντας τα μπερδέματα που η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης ενίσχυσε και δημιούργησε!
Να παρθούν τώρα μέτρα για τα σχολεία των παιδιών μας! Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Δωρεάν τεστ και μάσκες στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να καταργηθεί τώρα το απαράδεκτο 50%+1.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα