Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ο Λουκασένκο ίσως να αποκάλυψε... κατά λάθος χάρτη με σχέδια επίθεσης του Πούτιν σε όλη την Ουκρανία


Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο news.sky.com ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο φαίνεται να... αποκαλύπτει κατά λάθος σχέδια του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τις επιθέσεις στην Ουκρανία.
Ο Λουκασένκο φαίνεται να απευθύνεται σε αξιωματούχους ασφαλείας, ενώ στέκεται μπροστά σε έναν χάρτη που δείχνει σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία. Όπως γράφει και το business insider, ο Λευκορώσος ηγέτης πιθανόν αποκαλύπτει κατά λάθος, τα σχέδια του Πούτιν.
Ο χάρτης περιέχει επιθέσες της Ρωσίας προς την Ουκρανία, μερικές από τις οποίες υλοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής. Δείχνει για παράδειγμα τις κινήσεις των Ρώσων προς το Κίεβο αλλά και την επίθεση στη Χερσώνα από την Κριμαία Δείχνει ωστόσο και αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Μία μάλιστα φαίνεται να έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στρατεύματα να αναπτύσσονται προς τη Μολδαβία.
Μήπως ο χάρτης αποκαλύπτει σχέδιο του Πούτιν να επιτεθεί στη γειτονική χώρα της Ουκρανίας και πιο ειδικά στην Υπερδνειστερία, μια περιοχή που έχει αποσχιστεί από την Μολδαβία και τελεί υπο ρωσική κατοχή; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας πάντως δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.
Η Λευκορωσία έκανε γνωστό σήμερα ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα δυτικά και στα νότια σύνορά της καθώς η Ρωσία έχει εισβάλει στη γειτονική της Ουκρανία.
Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι Ρώσοι στρατιώτες εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα