Ο λευκός ταραμάς
Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος καθώς παρασκευάζεται εξολοκλήρου από αυγά μπακαλιάρου ή άλλων ψαριών (με προσθήκη αλατιού και ζάχαρης).
Ο ροζ ή κόκκινος ταραμάς
Ο ροζ ή κόκκινος ταραμάς θεωρείται από άποψη ποιότητας υποδεέστερος, καθώς περιέχει πολύ μικρότερη ποσότητα από αυγά ψαριού (κάτω του 20%), άμυλο και χρωστικές ουσίες. Είναι όμως πολύ φθηνότερος από τον λευκό.
Ο ταραμοπολτός
Ο ταραμοπολτός είναι σκεύασμα που διατίθεται από λίγες εταιρείες: περειέχει αυγά ψαριού (σε περιεκτικότητα συνήθως μεγαλύτερη του κόκκινου ταραμά), σογιάλευρο, αλάτι και ζάχαρη. Η τιμή του είναι ανάμεσα στο λευκό και τον κόκκινο ταραμά.
Η «ταραμόγλωσσα»
Η «ταραμόγλωσσα» είναι τα αυγά καλυμμένα με τη φυσική τους μεμβράνη, διατηρημένα στο αλάτι και το λάδι. Διατίθεται σε κεντρικές αγορές και μεγαλα ιχθυοπωλεία. Είναι η πιο ακριβή από όλα τα είδη. Η ταραμόγλωσσα καταναλώνεται σε συνταγές όπως ο κλασικός ταραμάς, αφού σκιστεί και αφαιρεθεί η μεμβράνη. icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα