Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ο Δριμής με πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για έργο στους Γαργαλιάνους που θα έχει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας


Τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, καταγόμενο από τα Φιλιατρά, Στάθη Σταθόπουλο, επισκέφθηκε ο Δημήτρης Δριμής, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Αετού, τον οποίο ενημέρωσε ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, για την ανάπλαση στην πλατεία των Γαργαλιάνων, δεν έχει την αποδοχή ούτε της τοπικής κοινωνίας ούτε και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημήτρης Δριμής παρουσίασε στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου πρόταση που διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα μείνουν στους Γαργαλιάνους αλλά με αυτά θα γίνει έργο που θα έχει την αποδοχή των πολιτών και των αυτοδιοικητικών συλλογικών οργάνων. Επίσης έγινε συζήτηση για σημαντικά άλλα έργα που είναι σημαντικά για το Δήμο Τριφυλίας και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο…
Σε σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης του Δημήτρη Δριμή σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής:
“Με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο Στάθη συναντήθηκε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής, τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για χρηματοδοτήσεις έργων του Ταμείου, η ενημέρωση του Προέδρου για το θέμα της πλατείας των Γαργαλιάνων, η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης.
Ο κ. Δριμής:
αξιολόγησε ως θετικό για το νομό μας και την Τριφυλία το γεγονός πως ένας συμπατριώτης μας βρίσκεται στο τιμόνι του Πράσινου Ταμείου.
Ζήτησε τη θετική αντιμετώπιση προτάσεων του δήμου Τριφυλίας από το Πράσινο Ταμείο.
Πρότεινε, στην κατανομή των πόρων, πέρα από το πληθυσμιακό κριτήριο, να συνυπολογίζονται και αυτά της έκτασης και του αριθμού των οικισμών του κάθε δήμου, ώστε να ενισχυθούν οι περιφερειακοί δήμοι της χώρας μας.
Ανέφερε μια σειρά έργων του δήμου Τριφυλίας που μπορούν να ενταχθούν στο Πράσινο Ταμείο, αφού ιεραρχηθούν από το δήμο και ωριμάσουν μελετητικά. Τέτοια έργα είναι η Αποθήκη 168 στους Γαργαλιάνους και το Τουριστικό, το Δημαρχείο στα Φιλιατρά, το εμβληματικό κτίριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στη ΔΕ Αυλώνος, δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών στη ΔΕ Τριπύλας, το Κτίριο Συγγρού στον Αετό και η Βορινή Πλατεία Κοπανακίου, τα δύο τελευταία είναι μελετητικά ώριμα, κ.α..
Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε πως είναι θετική η αντιμετώπιση των προτάσεων του Δήμου, στα πλαίσια των ορίων του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Πλατείας Γαργαλιάνων ο κ. Δριμής:
ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ταμείου για τις αποφάσεις της Κοινότητας Γαργαλιάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και για τη μη εγγραφή της πίστωσης των Ιδίων Πόρων στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022.
Του επεσήμανε πως το έργο, έτσι όπως έχει προταθεί δεν έχει την έγκριση της τοπικής κοινωνίας και της Κοινότητας Γαργαλιάνων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ουδέποτε ψήφισε τη διάθεση των ΙΠ που του αναλογούν. Με αυτά τα δεδομένα πρότεινε σειρά λύσεων, τις οποίες ο Πρόεδρος του Ταμείου θα διευκολύνει εφόσον υποβληθούν θεσμικά.
Η πρόταση του Δημήτρη Δριμή είναι:
να παραμείνει η χρηματοδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων, να εγκαταλειφθεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής, να τροποποιηθεί-επεκταθεί το αντικείμενο του έργου. Με απλά λόγια, να μην αλλοιωθεί η Πλατεία και η λειτουργία της, αλλά να γίνουν, (ύστερα από μελέτη, γρήγορη διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας Γαργαλιάνων και του Δ.Σ.), οι αναγκαίες οριακές παρεμβάσεις στο χώρο της Πλατείας και ταυτόχρονα το κυρίως έργο να συμπεριλάβει την περιοχή του Κέντρου των Γαργαλιάνων, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη από προηγούμενη δημοτική αρχή.
Βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαργαλιάνων, με Δημοτικούς Συμβούλους, με την Επιτροπή των κατοίκων, αλλά και επιστήμονες και αυτοδιοικητικούς της πόλης, με σκοπό τη δημιουργία και υποβολή εναλλακτικής πρότασης έργου, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει.
Η δημοτική αρχή οφείλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, να ηρεμήσει η πόλη, να παραχθεί χρήσιμο έργο για τους δημότες.
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι ώρα συνθέσεων για το καλό των Γαργαλιάνων. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι γινάτι και τυφλές αντιδικίες. Είναι παραγωγή έργου σε συμφωνία με το περιβάλλον, την ιστορία, το τοπικό αίσθημα και βίωμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα