Σελίδες

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Αλλιώς κρατούν τη λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης τα παιδιά και αλλιώς το κερί οι μεγάλοι!

 "Η Μεγάλη Εβδομάδα και η ημέρα του Πάσχα είναι ημέρες, που διαφορετικά τις βιώνει κανείς ως παιδί και διαφορετικά ως ενήλικος.
Στην αρχή, μαθαίνουμε, εντυπώνουμε στη ψυχή και στη μνήμη μας μυρωδιές, χρώματα, παραστάσεις. Με τις φωνές των δικών μας, με την εικόνα της μάνας με την ποδιά, που καθαρίζει το σπίτι, ζυμώνει τα τσουρέκια, βάφει τ' αυγά. Με το καντηλάκι, που καίει νυχθημερόν, με το άρωμα της φύσης, που ξυπνά και στολίζει τα δένδρα, τις αυλές με τα λουλούδια της. Με τις ψαλμωδίες στους ναούς! Είναι οι μέρες, που αλλάζουν τα ρούχα, μπαίνουν καινούρια, με πιο φωτεινά χρώματα και τα δώρα των νονών, που συνήθως είναι παπούτσια και λαμπάδες, σηματοδοτούν το νέο, το καλύτερο, το φωτεινότερο. Αλλάζει η ψυχή, ανασαίνει καλύτερα, έρχονται καινούρια νοήματα, πλαταίνει ο νους.
Οι ενήλικοι θυμούνται και πασχίζουν να συνεχίσουν αυτό, που έμαθαν, να το παραδώσουν στις επόμενες γενιές, να συνεχίσουν την παράδοση. Έχασαν όμως πολλά στη διαδρομή. Πάσχα πια σημαίνει μνήμη παραστάσεων και ελπίδα να είμαστε μαζί όσοι μπορούμε, να μοιραστούμε ένα τραπέζι χαράς και να μπορούμε να ονειρευθούμε το αύριο. Αλλιώς κρατούν τη λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης τα παιδιά και αλλιώς το κερί οι μεγάλοι!
Καλή Ανάσταση καλοί μου φίλοι!"

Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα