Σελίδες

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης στην τσουλήθρα - Ελεύθερος ο υπεύθυνος συντήρησης


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο ακρωτηριασμός της 8χρονης που συνέβη την ώρα που έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο προϊστάμενος συντήρησης του δήμου Θεσσαλονίκης -ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Δευτέρας στο Α.Τ. Τούμπας, ως υπεύθυνος για το σοβαρό ατύχημα- αφέθηκε ελεύθερος.
Η 8χρονη αμέσως μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για τη συγκόλληση του κομμένου τμήματος του δαχτύλου της. Ο πατέρας της 8χρονης λέει πως μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί. Ως προς την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, το χειρουργείο συγκόλλησης πήγε καλά και τώρα οι γιατροί περιμένουν να περάσουν τα πρώτα 24ωρα που είναι κρίσιμα.
Η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης παραμένει αποκλεισμένη από το απόγευμα της Κυριακής, 1 Μαϊου. Έπειτα από το σοκαριστικό ατύχημα έχουν τοποθετηθεί λουκέτα σε όλες τις εισόδους της παιδικής χαράς, ενώ και στην τσουλήθρα έχει μπει κόκκινη κορδέλα και χαρτιά που γράφουν: "Προσοχή Κίνδυνος".



Εισαγγελική έρευνα
Ο Εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες ακρωτηριάστηκε το παιδί στην τσουλήθρα.
"Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική εξέταση για να γίνει έρευνα, αυτοψία, πραγματογνωμοσύνη, για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Από την άλλη πλευρά κι εμείς ως δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχουμε διατάξει έρευνα ώστε να δούμε τι έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση της συγκεκριμένης τσουλήθρας", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. Σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού που εχθές υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο ώστε να συγκολληθεί το δάχτυλο της.
Ο αντιδήμαρχος είπε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πιστοποιήσεις. "Η πληροφόρηση που έχω είναι πως ο τελευταίος έλεγχος έγινε την Πέμπτη. Πήγαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες όπου καθαιρέθηκε ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι κι έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις σε άλλες δύο παιδικές χαρές. Από εκεί πέρα μένει να αποδειχτεί από την έρευνά μας εάν πρόκειται για κάτι ορατό και αντιληπτό ή αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων".
Μητέρα 8χρονης: "Από τον Απρίλιο υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα"
Λίγες μόνο ημέρες πριν το ατύχημα που είχε η 8χρονη κόρη της στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, όπου έκοψε το δάχτυλό της, είχε γίνει στον δήμο άλλη μια καταγγελία για την ίδια παιδική χαρά, υποστηρίζει η μητέρα, Έρρικα Λαζαρίδου.
Σύμφωνα με την κ. Λαζαρίδου, το περιστατικό εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια της, ενώ κατήγγειλε ότι η τσουλήθρα ήταν εδώ και πολύ καιρό χαλασμένη και έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά.
"Είχε γίνει μια καταγγελία στις 19 Απριλίου κι είχε ενημερωθεί ο δήμος ότι υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη τσουλήθρα", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σε δηλώσεις της στη ΕΡΤ, η μητέρα ανέφερε: "Από τη στιγμή που υπήρξε την προηγούμενη ημέρα ένας βανδαλισμός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των Αρχών, για ποιο λόγο δεν έκλεισε η παιδική χαρά" και υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής.
"Η συγκεκριμένη τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες σε αυτή την κατάσταση" υποστήριξε η μητέρα της 8χρονης, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των υπευθύνων που έβαλε σε περιπέτεια το 8χρονο κορίτσι και την οικογένειά της.
"Από τη στιγμή που λέγεται ότι έγινε βανδαλισμός γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά; Μιλάμε για μια παιδική χαρά που πάει ένα παιδάκι να παίξει. Όχι να κόψει το χέρι και το κεφάλι του και να μιλάμε για τα χειρότερα. Η παιδική χαρά και η παραλία ήταν γεμάτη", ανέφερε στην ΕΡΤ η κ. Λαζαρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα