Θα σου κοστίσουν μόνο 1,50 ευρώ τα υλικά του
Πάντα όλοι λέμε άντε να έρθει το καλοκαιράκι, ήλιος, ζέστη, θάλασσα και ξεγνοιασιά αλλά... κανείς δεν σκέφτεται εκείνη την στιγμή πως μαζί με αυτά έρχονται τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες
Υπάρχουν εξειδικευμένα χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο -ή τοποθετούνται και από ειδικούς απεντομώσεων- τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ναι το γνωρίζουμε αλλά τα χημικά πολλές φορές δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά ή τα ζώα συντροφιά, ενώ θεωρείται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στο αναπνευστικό.
Εμείς θα σας προτείνουμε μια εναλλακτική μέθοδο, την πιο διαδεδομένη:
Υπάρχουν εξειδικευμένα χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο -ή τοποθετούνται και από ειδικούς απεντομώσεων- τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ναι το γνωρίζουμε αλλά τα χημικά πολλές φορές δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά ή τα ζώα συντροφιά, ενώ θεωρείται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στο αναπνευστικό.
Εμείς θα σας προτείνουμε μια εναλλακτική μέθοδο, την πιο διαδεδομένη:
Αυτή με την ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδο, που με σωστή εφαρμογή μπορεί να εξαλείψει μια ολόκληρη αποικία από κατσαρίδες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα
- Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια (νερού ή αναψυκτικού) ή από κονσέρβες (π.χ. τοματοπολτό ή μέλι)
- Μαγειρική σόδα
- Ζάχαρη άχνη
- Νερό
Η ζάχαρη είναι πολύ ελκυστική για τις κατσαρίδες. Οταν σπεύσουν για να… γευματίσουν, ωστόσο, θα καταναλώσουν και σόδα, η οποία δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση όταν φτάσει στο στομάχι της κατσαρίδας, με συνέπεια να τη σκοτώσει.
Αν η συγκεκριμένη κατσαρίδα φαγωθεί από άλλες -λόγω κανιβαλισμού- τότε θα πεθάνουν, αλυσιδωτά, όσες φάνε το δόλωμα με τη σόδα.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει επιμονή, καθώς χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει. Μια εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι να ανανεώνετε το δόλωμα όταν τελειώνει το μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα