Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Την τελική εκλογική μονομαχία με Νίκα ζήτησε ο Τατούλης - “Τι θα κάνω είναι αποφασισμένο ακριβώς”


ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
“Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο στις επόμενες εκλογές τον κ. Νίκα. Γιατί οι προηγούμενες εκλογές έγιναν υπό το πέπλο του κοριού, της διαφθοράς, των εισαγγελέων και της λάσπης. Εάν φυγομαχήσει, εάν εγκαταλείψει, εάν δει ότι χάνει, γιατί μόνο τότε δεν θα είναι, τότε πραγματικά δεν θα δοθεί η δυνατότητα στο λαό της Πελοποννήσου να αποκαλύψει αυτό το οποίο έγινε στις περιφερειακές εκλογές του 2019”. Αυτή την πολιτική πρόκληση προς τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, απηύθυνε χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Ντίνα Νικολάκου, από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη. Ωστόσο ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, προτίμησε να αφήσει την παράταξη του Πέτρου Τατούλη με αναπάντητη την ερώτησή της: “Η δική μου η πορεία προσδιορίζεται από μένα προσωπικά και εγώ διδάσκομαι από τα σφάλματα, τις συμπεριφορές ή τις επιτυχίες όλων. Για το τι θα κάνω εγώ είναι αποφασισμένο ακριβώς και προφανώς θα υπάρξει και συνεννόηση με καμιά εκατοστή ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκα και προφανώς και σε κομματικό επίπεδο από αυτούς που στηρίχθηκα”.
Ωστόσο η αντιπαράθεση “αγρίεψε” όταν πήρε το λόγο ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, που έθεσε ξανά θέμα με εργολάβο στον οποίο έχουν ανατεθεί με απευθείας διαδικασία σειρά εργασιών και σε εταιρία του οποίου φέρετε να συμμετέχει γιος του περιφερειάρχη. Ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε με νέες αναφορές για τη συμμετοχή μελών της οικογένειας του Πέτρου Τατούλη σε εταιρία που όπως είπε είχε πάρει 40-50 έργα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Πέτρος Τατούλης είπε, μεταξύ άλλων, στον Παναγιώτη Νίκα: “Δεν θα σας ακολουθήσουμε στο να βγαίνετε στον έναν και στον άλλο και να λέτε θα τον στείλω φυλακή. Κύριε περιφερειάρχα, ο Μουτσώκος είναι ένα μεγάλο βαρύδι για σας”.
Ο Παναγιώτης Νίκας από την πλευρά του είπε: “Έχετε μια μοναδική ικανότητα λασποαντιπαράθεσης. Τα είπατε γιατί η οικογένειά σας μετείχε (σε εταιρία), νομίζω μέχρι το τέλος του 2018, παιδιά κ.λπ, με ΦΕΚ που είναι δημοσιοποιημένα -εγώ τα διάβασα όταν τα ζήτησε η Αρχή Διαφάνειας- με εργολαβίες όχι των 300.000 ευρώ αλλά εκατομμυρίων ευρώ. Σαράντα-πενήντα έργα τα οποία κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Εγώ δεν είμαι δικαστής να σας καταδικάσω αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα”.
Η αντιπαράθεση απλώθηκε και σε άλλα θέματα που έχουν δώσει και στο παρελθόν τροφή για σύγκρουση μεταξύ του νυν και του πρώην περιφερειάρχη.
Χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης είπε μεταξύ άλλων για τη δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης και τις αλλαγές που έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως υπουργός Εσωτερικών με τη στήριξη των περιφερειαρχών: “Δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα πουθενά ο όρος κυβερνησιμότητα. Προβλέπεται όμως στο θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος η υποχρέωση των πολιτών να υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Κάτι που για εσάς είναι παράξενο και έξω από αυτά που πιστεύατε και ως φοιτητής και ως δήμαρχος και ως περιφερειάρχης. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά”.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σχολίασε: “Πράγματι ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. Δεν ανήκουμε στον κόσμο που αντιπεριφερειάρχης τους έδωσε τις εκλογές του 2010 και προσπάθησαν να τον συντρίψουν και ηθικά. Δεν ανήκουμε στον ίδιο κόσμο με αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν και το ΝΑΤΟ και την αριστερά, χρηματοδοτώντας το ΝΑΤΟ και την αριστερά”.
Επισημαίνεται τέλος ότι ο περιφερειάρχης κ. Νίκας δήλωσε πως έχει ήδη στείλει στην Αρχή Διαφάνειας, για έρευνα, από ευαισθησία, τοποθετήσεις που έγιναν σε προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με αναθέσεις με απευθείας διαδικασία εργασιών σε συγκεκριμένο εργολήπτη.    Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα