Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Παρασκευή-Σάββατο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ με Παπακωνσταντίνου, Μπάση, Τριανταφυλλίδη, Ίκαρη

ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΠΗ
Μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες στο Πάρκο του Λιμενικού για την πραγματοποίηση αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη και το Σάββατο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, την πρώτη ημέρα με ομιλία από τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και με συναυλία από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τη δεύτερη μέρα με συζήτηση για τον αθλητισμό με τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ και με συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Βιολέτα Ίκαρη. Σήμερα στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ έδωσε συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη αυτή εκδήλωση ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Μεσσηνίας Σπύρος Διασάκος, πλαισιωμένος από τον Λευτέρη Μαστρόκαλο και την Ιωάννα Οικονομοπούλου…
Ο Σπύρος Διασάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητής πραγματοποιείται εν μέσω σύνθετων εξελίξεων που δημιουργούν ένα ακόμη πιο ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους, όπως είναι η ακρίβεια, ο επερχόμενος βαρύς χειμώνας από την άποψη του κόστους της ενέργειας, οι υποκλοπές. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ τόνισε ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αποτελούν τη μόνη δύναμη που στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο και τον καλεί να δώσει την πάλη ενάντια σε όσα του στερούν τα δικαιώμά του. Σημείωσε μάλιστα ο Σπύρος Διασάκος ότι μέσα από αυτή την πάλη έχουν προκύψει σημαντικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, στον αγώνα των ντελιβεράδων, στον αγώνα που γίνεται τώρα έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας.
Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, συνέχισε ο Σπύρος Διασάκος, είναι “Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα”.
Τέλος ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ παρουσίασε το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ, το οποίο και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 7.30 το απόγευμα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 19:30:
Συναυλία με τους Trio
21:15 πολιτική συγκέντρωση με τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Μεγάλη Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
Λαϊκό γλέντι με τους Χριστοφιλάκη Ειρήνη, Κουτσοβασίλη Σπύρο
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 19:00:
19:00 συζήτηση με θέμα "τα προβλήματα στον χώρο του αθλητισμού και οι θέσεις του ΚΚΕ" με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων και αθλητές.
Συναυλία με τους Breathtakers
Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Βιολέτα Ίκαρη.
Λαϊκό γλέντι
Στον χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, γωνιά του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας" με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς και μαθητικό στέκι με πινγκ πονγκ, σκάκι, σκίτσο κ.α. Ταυτόχρονα στον χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα