Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς την Φώφη Γεννηματά.

25 Οκτωβρίου 2022, κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που που έφυγε από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά. Μια γυναίκα, αντράκι κανονικό, δουλευταρού, πεισματάρα, ικανότατη, λεβέντισσα και αποφασισμένη να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που ανέλαβε. Την ανάκαμψη της δημοκρατικής παράταξης που παρέλαβε ξέπνοη και απαξιωμένη, έτοιμη να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη μετά από τις άθλιες και ανερμάτιστες μεθοδεύσεις και τα ξεφτιλίκια του Βενιζέλου με την Δεξιά που την οδήγησαν το 2015 στο τελευταίο εκλογικό σκαλοπάτι, λίγο πριν το όριο του 3% για να μπει στη βουλή.
Αγωνίστρια και με τσαγανό η αλησμόνητη Φώφη δεν δίστασε να κάνει αυτό που της υπαγόρευε η δημοκρατική συνείδηση της, το ήθος και η εντιμότητα της. Αργά αλλά σταθερά έβαζε κάθε φορά ένα λιθαράκι στην κατεύθυνση ανάκτησης της αξιοπιστίας του Κινήματος στην κοινωνία συγκρουόμενη με όσους τόλμησαν φανερά η υπόγεια να την αμφισβητήσουν.
Με όλο το διαπλεκόμενο πελατειακό σύστημα απέναντι της, συνεπικουρούμενο από την τρίτη φάλαγγα εντός των τειχών του κόμματος, η ίδια δηλαδή αδίστακτη ομάδα που συνωμοτούσε και εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που την στόλιζε με του κόσμου το κοσμητικά επίθετα για να την απαξιώσει .
Το τι άκουσε η Πρόεδρος δεν περιγράφεται και δεν θέλω ούτε να τα αναφέρω γιατί συγχύζομαι και αγριεύω. Στάθηκε όμως βράχος μέχρι που ο χάρος την πήρε οριστικά από κοντά μας. Συγκλονιστική η παρουσία της, μεγάλη η προσφορά της, μέγιστη η ευγνωμοσύνη του απλού δημοκρατικού κόσμου για το έργο της. Αιωνία της η μνήμη.
Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα