Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

“Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια»”


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
“Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε γιατί απορρίπτουμε τη λογική «σου παίρνω 100 - σου επιστρέφω 10», στην οποία καλείται να συνηθίσει ο λαός, με την κυβέρνηση μάλιστα να απαιτεί και ευγνωμοσύνη για τα ψίχουλα”. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Άρης Κομπότης, από το Συνδικάτο Γάλακτος και Τροφίμων, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, στις 10 το πρωί της 9ης Νοέμβη, στην πλατεία 23ης Μάρτη.
Ο Άρης Κομπότης έκανε το κάλεσμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πλαισιωμένος από την Εύα Κουφαλάκου και τον Κώστα Οικονομόπουλο.
Απεργούμε στις 9 Νοέμβρη, συνέχισε ο κ. Κομπότης, “για να πάψει να πηγαίνει «στο βρόντο» η οργή που δοκιμάζουμε κάθε μήνα, όταν μέσα σε μια βδομάδα ο μισθός έχει κάνει ήδη φτερά. Γιατί δεν ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «ο μισθός τέλειωσε»”.
Ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Γάλακτος και Τροφίμων πρόσθεσε ότι “αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και τα αστικά επιτελεία διαφημίζουν την Ελλάδα - ενεργειακό κόμβο. Γιατί το «σταυρόλεξο» της «εξοικονόμησης» αποδεικνύεται άλυτο. Γιατί δεν μπορεί η λαϊκή οικογένεια να «μετράει» αν θα ανάψει το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσει το φαΐ στον φούρνο, κι αυτό να παρουσιάζεται σαν κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα”.
“Απεργούμε γιατί αρκετά πλήρωσε ο λαός τους ανταγωνισμούς των μακελάρηδων - ληστών, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας. Γιατί το θανάσιμο σπιράλ της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ έχει ήδη θανάσιμες επιπτώσεις, οι «κυρώσεις» στις οποίες πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση τσακίζουν εργαζόμενους και βιοπαλαιστές αγρότες. Γιατί ο λαός «γονατίζει» προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι ΝΑΤΟικές ανάγκες” είπε επίσης ο κ. Κομπότης.
Τέλος σημείωσε ότι απεργούμε στις 9 Νοέμβρη “γιατί αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στη γραμμή του «λούφαξε μέχρι να περάσει η μπόρα» και η οποία συμπληρώνει το «περίμενε τις κάλπες, με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτα». Γιατί αυτοί που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει με τους αγώνες» είναι οι ίδιοι που φροντίζουν να γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη η ζωή των εργαζομένων. (...)Απεργούμε λοιπόν επειδή τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, επειδή οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω αν το πάρουν απόφαση”.
Από την πλευρά της η Εύα Κουφαλάκου, από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, σημείωσε ότι μπροστά στην απεργία το Συνδικάτο καλεί σε γενική συνέλευση τα μέλη του, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις εφτά το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Σκοπός της συνέλευσης, είπε η κ. Κουφαλάκου, είναι να συζητήσουν τα μέλη της “πως θα περάσουμε στην αντεπίθεση” και ακόμη τόνισε ότι η απεργία της 9ης Νοέμβρη πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους ως έναυσμα για να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δεν πάει άλλο και μαζί να διεκδικηθεί η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ασπίδα για όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα, με αποκατάσταση των ωραρίων εργασίας, με μέτρα προστασίας της μητρότητας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα