Σελίδες

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μαθητές από τα Φιλιατρά διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας

Με τη 2η και 4η θέση διακρίθηκαν οι μαθητές των Φιλιατρών στο πρόγραμμα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας “Junior Squeezy” του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που κορυφώθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με τη διοργάνωση του διαδικτυακού Demo Day, στο οποίο 8 μαθητικές ομάδες παρουσίασαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους.
Συγκεκριμένα, μετά από εντατικά μαθήματα που διήρκεσαν από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία startups και τον σχεδιασμό επιχειρήσεων με θετικό αποτύπωμα στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον (impact-driven entrepreneurship). Ταυτόχρονα, έλαβαν καθοδήγηση από μέλη του δικτύου εκπαιδευτών και μεντόρων της θερμοκοιτίδας Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, στο οποίο περιλαμβάνονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες του startup οικοσυστήματος και ανώτερα στελέχη από το corporate περιβάλλον στην Ελλάδα και διεθνώς. Το επιχειρηματικό πρόγραμμα περιλάμβανε μια σειρά εβδομαδιαίων εργαστηρίων και mentoring πάνω σε βασικές έννοιες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας καθώς και startup μεθοδολογίες και εργαλεία, από business model canvas και problem / solution fit έως budgeting και marketing, τα οποία οι μαθητές κλήθηκαν να εντάξουν στην επιχειρηματική τους πρόταση.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από αρκετά σχολεία της χώρας. Οι ομάδες από τα Φιλιατρά που διακρίθηκαν είναι: Η ομάδα Verges των μαθητριών Μαριάτζελας Ηarat, Μαρίτας Καφίρα, Ειρήνης Κοροβίλα, Ιορδάνας Στασινοπούλου και Βασιλικής Στυλιανού, που κέρδισε τη δεύτερη θέση και η ομάδα Cup It των μαθητών Γιώργου Γριβοκωστόπουλου, Φαίης Αλμπάνη, Γεωργίας Αργυροπούλου και Θεοδώρας Τουμπλάρη, που κέρδισε την τέταρτη θέση.
Η ομάδα Verges είναι μια καινοτόμα startup που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τις βέργες των αμπελώνων, που σήμερα απορρίπτονται και καίγονται προκαλώντας ατμοσφαιρική ρύπανση, και να τις χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία χρηστικών προϊόντων, όπως παλέτες, συσκευασίες, καλάθια και πώματα για φιάλες συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και στη βιωσιμότητα των γεωργικών επιχειρήσεων. Η ομάδα κέρδισε ένα πρόγραμμα custom εκπαίδευσης από τον ολλανδικό οργανισμό Ideahackers.network προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης της επιχειρηματικής τους ιδέας αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες (soft skills) που πρέπει κάθε μαθητής να έχει μετά το τέλος του σχολείου ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σπουδές του αλλά και στην μελλοντική του εργασία, καθώς επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εταιρείες FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ και Interamerican.
Η Cup It είναι μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη start up που παράγει βρώσιμα καπάκια καφέ και πιρούνια προσφέροντας ένα καθημερινό υγιεινό σνακ, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση του πλαστικού στην περιοχή της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Η ομάδα θα έχει περαιτέρω καθοδήγηση και επικοινωνία με ένα δίκτυο μεντόρων για την εξέλιξη της ιδέας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα