Μάλιστα, υποστήριξε ότι κοντά στην περιοχή όπου φιλοξενείται δεν υπάρχει παιδοψυχολόγος και με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταβαίνει σε άλλη, κοντινή περιοχή.
Η κατάσταση του παιδιού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας και συνέχισε λέγοντας: «Στην περιοχή όπου βρίσκεται δεν υπάρχει ψυχολόγος. Παιδοψυχολόγος υπάρχει σε μια κοντινή περιοχή από εκεί, τον έχει επισκεφτεί και τουλάχιστον έχει γίνει ένα ξεκίνημα με ιδιωτική πρωτοβουλία».
Στο έλεος και τα αδέλφια της 12χρονης
Πέρα από το κορίτσι, όμως, που έζησε τον εφιάλτη, δύσκολα περνούν και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια της 12χρονης, που ζουν πλέον με την γιαγιά τους.
Τα παιδιά τής πολυμελούς οικογένειας φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ τώρα απολαμβάνουν αποκλειστικά την φροντίδα της γιαγιάς τους, καθώς η μητέρα τους είναι προφυλακισμένη και ο πατέρας τους αντιμετωπίζει προβλήματα κατάχρησης ουσιών.
Πέρα από κάποιες τυπικές επισκέψεις τις πρώτες ημέρες των γεγονότων, όμως, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ουσιαστικής προσέγγισης της οικογένειας του 12χρονου κοριτσιού και υποστήριξής της, καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα.

Σε επιστολή της προς τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, που κοινοποιείται σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, σημειώνεται πως η 12χρονη και τα αδέλφια της δεν είχαν:
«Καμία ηθική-κοινωνική στήριξη, όταν δέχονταν μια άγρια πολιορκία από τα ΜΜΕ, αλλά και επιθέσεις σε μέλη της οικογένειας για τον βιασμό – εκμετάλλευση που είχε δεχτεί η μικρή.
»Καμία ψυχολογική στήριξη με κατάλληλους επιστήμονες και ειδικούς, ακόμα και σε μέλη της οικογένειας που είχαν και έχουν ειδική ανάγκη.
»Καμία υλική στήριξη για τις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης της οικογένειας και των αναγκών που υπάρχουν σε ζητήματα εκπαιδευτικά (μιας και τα παιδιά με όλα αυτά τα γεγονότα είχαν αρκετές ημέρες να πάνε σχολείο). Έχουν αφεθεί στην τύχη τους να τα βγάλουν πέρα εντελώς απροστάτευτοι.
»Βγαίνοντας τα παιδιά από το Χαμόγελο του παιδιού, δεν υπήρξε καμμία προετοιμασία υποδοχής. Δεν μπορεί οι κοινωνικές υπηρεσίες να το βλέπουν σαν μια ακόμη υπόθεση, χρειάζεται να σκύψουν πάνω σε ό,τι αντιμετωπίζει η οικογένεια.
»Η γιαγιά, με την πενιχρή σύνταξή της, καλείται σήμερα να στηρίξει 4 ανήλικα παιδιά. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί; Θα την αφήσουμε στην τύχη της και την φιλανθρωπία με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει;», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ο καλός ποιμένας της «Κιβωτού» και το αναρμόδιο κράτος
Την ώρα που ένας 19χρονος, σήμερα, πρώην τρόφιμος δομής της «Κιβωτού Κόσμου» άνοιγε τον «χορό» των αποκαλύψεων για μία ΜΚΟ υπεράνω υποψίας και, κυρίως, για έναν άνθρωπο – που είναι και ιερέας – στο όνομα του οποίου «έπινε νερό» ολόκληρη κοινωνία, ο πακτωλός χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας πλαισιώθηκε από καταγγελίες κι άλλων πρώην τροφίμων, αλλά και εθελοντών τής οργάνωσης, ενώ η μεγάλη έρευνα των Αρχών καθημερινά φέρνει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον «καλό ποιμένα», ο οποίος – όπως όλα δείχνουν – ταυτόχρονα, ήταν και… «Κροίσος».
«Σοκαρισμένοι» κρατικοί λειτουργοί δήλωσαν αναρμόδιοι για ουσιαστικούς ελέγχους στην «Κιβωτό», αφού είναι ιδιωτική δομή, και έτσι, μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών και των αποκαλύψεων, «εξοστράκισαν» τον επικεφαλής της οργάνωσης, μπας και προλάβουν να σώσουν τα υπόλοιπα παιδιά…
Και τι δεν καταγγέλθηκε από τα βασανισμένα από τη ζωή παιδιά των δομών της οργάνωσης…
Παιδική εργασία με όρους εξαντλητικούς και απάνθρωπους, τιμωρίες που θυμίζουν ορφανοτροφεία της… Βικτωριανής Αγγλίας και, φυσικά, σεξουαλικές κακοποιήσεις και ασέλγεια.
Εξάλλου, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις, μαζί με τρεις εργαζόμενους της ΜΚΟ, στις 9 Ιανουαρίου, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων, φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Μάλιστα, ο ιερέας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων στις δομές, αφού φέρεται πως ήταν εκείνος που «υπαγόρευε» τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, με τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες, την απομόνωση και την καταναγκαστική εργασία. in.gr