Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Συντάξεις: Τι ώρα μπαίνουν στην τράπεζα τα αναδρομικά που πληρώνει σήμερα ο ΕΦΚΑ


Σήμερα μετά το μεσημέρι και σταδιακά προς τις 17:00 - 18:00 το απόγευμα θα βλέπουν σταδιακά​​​ 1,72 εκατ. συνταξιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς​​​​ τα οφειλόμενα αναδρομικά από την αύξηση των συντάξεων Ιανουαρίου, καθώς σήμερα, Παρασκευή 24/2 θα γίνουν οι σχετικές πιστώσεις από τον ΕΦΚΑ. Μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν όλοι πληρωθεί ανέφεραν χθες υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ.
Δικαιούχοι είναι 1,72 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά (ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά) και είδαν τον Ιανουάριο (συντάξεις Φεβρουαρίου) καθαρή αύξηση στην τσέπη. Ειδικότερα 1,4 εκατ. που είδαν ολόκληρη την αύξηση του 7,75% και 300.000 που είδαν μικρότερη αύξηση καθώς είχαν μικρή προσωπική διαφορά την οποία "έσβησαν" και πήραν και κάτι στην τσέπη.
Χθες Πέμπτη 23/2 ολοκληρώθηκε, άλλωστε, η πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου με τελευταίοι να πληρώνονται χθες το απόγευμα και έως σήμερα το πρωί, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Μάλιστα τα οφειλόμενα ποσά των αναδρομικών άρχισαν από χθες να εμφανίζονται σε μικρές ομάδες συνταξιούχων από τον πρ. ΟΓΑ, όπως επίσης και σε κάποιους λίγους συνταξιούχους του Δημοσίου. Η μεγάλη μάζα όμως των 1,7 εκατ. δικαιούχων θα εξοφληθούν σήμερα με εμβόλιμη πληρωμή, την αύξηση του Ιανουαρίου κατά 7,75% ή λιγότερο στις συντάξεις τους, την οποία δεν πήραν πριν τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα