Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνελήφθη ο 56χρονος σταθμάρχης της Hellenic Train στη Λάρισα - Ανέλαβε πριν ένα μήνα


Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Train στην Λάρισα, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Οι καταθέσεις των επιζώντων ωστόσο και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης είναι 56 ετών και ανέλαβε πριν από ένα μήνα, καθώς ήταν υπάλληλος του ΟΣΕ σε άλλες θέσεις.
Ο σταθμάρχης φέρεται με τα έως τώρα δεδομένα να έχει ευθύνη για την τραγωδία. Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.
Μετά την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος.
Πρόκειται για λάθος
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕΡΤ για το τραγικό δυστύχημα, είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για λάθος. Τόνισε πως το μόνο παρήγορο είναι πως αυτό δεν συνέβη στο εσωτερικό των τούνελ που ήταν σε κοντινή απόσταση.
"Όσο και να φαίνεται περίεργο πρόκειται για κάποιο λάθος. Έγινε κάτι που θα διερευνηθεί από τους αρμόδιους, αλλά έγινε λάθος, είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει εμπειρία 40 ετών και πως δεν μπορεί να πει εάν το λάθος έγινε στο έδαφος ή στο τρένο. Από τις πρώτες ώρες υπάρχουν εκεί στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train", είπε και πρόσθεσε πως το κάθε τρένο φεύγει από το σταθμό με ευθύνη του σταθμάρχη του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα