Οι μητέρες δύο ανηλίκων κοριτσιών παρουσιάστηκαν στο Τμήμα, έχοντας στα χέρια τους εκτυπωμένες τις επεξεργασμένες ροζ φωτογραφίες των παιδιών τους, οι οποίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, μέσω ιδιωτικών και ομαδικών συνομιλιών μαθητών του σχολείου τους.
Όπως διαπιστώθηκε, ο ανήλικος δράστης που συνελήφθη από τις αρχές, είχε χρησιμοποιήσει ένα νέο "εργαλείο" του κυβερνοχώρου, το οποίο επιτρέπει μέσω τεχνητής νοημοσύνης την αφαίρεση των ρούχων από οποιαδήποτε φωτογραφία.
"Αποκαλύπτουμε την αλήθεια που είναι κρυμμένη κάτω από τα ρούχα". Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις "δυνατότητες" της η δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει την επεξεργασία των φωτογραφιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και μέσω ειδικών αλγορίθμων, σκανάρει τις εικόνες και αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο.
Ο 15χρονος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ελεύθερο λογισμικό, σε δύο φωτογραφίες των δύο 12χρονων κοριτσιών, τις οποίες βρήκε στα προφίλ που διατηρούν στο Instagram. Αφού αφαίρεσε όλα τους τα ρούχα, τις έστειλε σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν τρεις συμμαθητές του.
Οι 12χρονες αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και ενημέρωσαν τους γονείς τους, καθώς οι επεξεργασμένες φωτογραφίες άρχισαν να αλλάζουν χέρια και έφτασαν και σε άλλους μαθητές του σχολείου του Ασπροπύργου. Μετά και την καταγγελία, ο 15χρονος κλήθηκε στο Τμήμα και αφού παραδέχτηκε τις πράξεις του, συνελήφθη.
Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο ανήλικος, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
"Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν για την προστασία των χρηστών", ανέφεραν ειδικοί, σχολιάζοντας τους κινδύνους που γεννήθηκαν μετά την εμφάνιση της δημοφιλούς ιστοσελίδας deepsukebe, που επιτρέπει το διαδικτυακό "ξεγύμνωμα".
Κάθε μήνα, εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται την εφαρμογή, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μια φωτογραφία κάθε δύο ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα