Σελίδες

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Με νέους επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους θα πάει προς την κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας - Τι αλλάζει στο κόμμα

Για τις εκλογές 2023 της 25ης Ιουνίου, στον απόηχο και της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρό του, το απόγευμα στην Κουμουνδούρου επί περίπου έξι ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, αποφασίστηκε καταρχάς το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος για τις προσεχείς κάλπες.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενισχυθεί από ομάδα επικοινωνιολόγων - δημοσκόπων με την οποία θα είναι σε "ανοιχτή γραμμή" ενώ συστήνεται και ευρεία (περί τα 15 άτομα) ομάδα "κρούσης" με πρόσωπα νέα που θα σηκώσουν το βάρος της επικοινωνίας του προγράμματος και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες εμφανίσεις τους σε ΜΜΕ κ.λπ.
Στην ομάδα αυτή, που θα πλαισιώσει τον πρόεδρο σε δημόσιες εμφανίσεις και θα σηκώσει το επικοινωνιακό βάρος στην προεκλογική περίοδο, θα είναι μεταξύ άλλων και πρόσωπα από το think tank του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο υποψήφιος στην Κεφαλονιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης και η Αθηνά Λινού (εξελέγη στον Βόρειο Τομέα Αθήνας) καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.
Παράλληλα συστήνεται και πολυμελής επιτροπή εκλογικού αγώνα στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Πόπη Τσαπανίδου κ.ά.
Ανακοινώσεις επίσημες για το ποιοι θα απαρτίζουν την εκλογική επιτροπή αναμένονται ίσως αύριο από τα "κεντρικά" της Κουμουνδούρου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το "παζλ" των προσώπων.
Πέραν όσων θα απαρτίζουν την εκλογική επιτροπή, όποια στελέχη ή βουλευτές επιθυμούν να εμφανιστούν σε ΜΜΕ, θα πρέπει να πάρουν έγκριση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Σημειώνεται εν τω μεταξύ πως σε διαρκή συνεδρίαση καθ' όλη την προεκλογική περίοδο θα είναι το διευρυμένο εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα στη συνεδρίαση, σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν καλό και έγινε μια πρώτη συζήτηση και για το εκλογικό αφήγημα με το οποίο θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Capital.gr, έγινε γνωστό πως την έδρα της Α' Πειραιά αποφάσισε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Κατόπιν τούτου εκτός βρίσκεται ο Θοδωρής Δρίτσας.
Ο κ. Δρίτσας συγκαταλέγεται στην παλαιά φρουρά στελεχών, ήταν τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει στην Ομπρέλα, την τάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Προ μηνών υπήρχε η συζήτηση από πλευράς του να μη συμμετέχει καν στη νέα εκλογική μάχη αλλά τελικά είχε δώσει το "παρών" στις εκλογές της 21ης Μαΐου.   capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα