Σελίδες

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Κόντρα Βορίδη - Ανδρουλάκη στη Βουλή για τα Τέμπη


«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στη Βουλή, με τον Μάκη Βορίδη και τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκρούονται με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. «Αν θέλετε να ερευνήσουμε αυτό το αδίκημα λέγεται ανθρωποκτονία. Αν το θέλετε γιατί δεν βάζετε το συγκριμένο αδίκημα. Θεωρείτε ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις συνδέονται αιτιακά με τις ανθρωποκτονίες; Γιατί δεν το έχετε βάλει μέσα;», ρώτησε ο κ. Βορίδης, εκτιμώντας ότι «για να μην τις βάζετε θεωρείτε ότι δεν συνδέονται».
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η διερεύνηση γίνεται ουσιαστικά για μια δημοσιονομική διόρθωση.
«Τέτοιες διορθώσεις γίνονται κάθε μέρα. Γιατί απ όλες διαλέξατε αυτή; Όταν σας εγκαλούμε για πολιτική εκμετάλλευση αυτό εννοούμε. Να η δομική αντίφαση της προτάσεως σας», επισήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη το έγγραφο διαβιβάσεως της αρμόδιας εισαγγελέως μιλάει για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις. «Η κρισηολόγηση γίνεται εδώ με την πρότασή σας. Εδώ θα κριθεί αν υπάρχουν ευθύνες», είπε και υποστήριξε ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι πολιτική.
Μάλιστα, όπως είπε οι πράξεις των 3 (Χατζηδάκης, Χρυσοχοϊδης, Σπίρτζης) είναι ήδη παραγεγραμμένες και όχι με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αλλά επειδή είναι πλημμελήματα με τον Κοινό Ποινικό Κώδικα, αφού έχουν περάσει πέντε χρόνια. «
Καταλαβαίνετε το πολιτικό αδιέξοδο και γι’ αυτό έρχεστε εδώ με τις ανυπόστατες αιτιάσεις σας», είπε.
Απαντώντας ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε ρητορικά αν «εμείς βρισκόμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο και δεν όχι οι ενορχηστρωτές μιας ακόμα συγκάλυψης». «Ο βιασμός της λογικής έχει όρια, αλλά εδώ δεν μιλάμε για οποιαδήποτε υπόθεση. Μιλάμε για το θάνατο 57 ατόμων. Το πόρισμα λέει ξεκάθαρα απιστία. Καλύπτετε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή σας», είπε και επισήμανε ότι «είναι πάγια τακτική της ΝΔ η περιφρόνηση της νοημοσύνης με νομικές ακροβασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα