Σελίδες

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Κορινθία: «Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο» – Τι λέει ο πατέρας της οικογένειας που ζουν σαν πρωτόγονοι

Σε ένα λαγούμι, σε βάθος 30 μέτρων, ζει τα τελευταία χρόνια μία οικογένεια με πέντε παιδιά, στο χωριό Μάννα Κορινθίας.
Τα μέλη της δηλώνουν «ρωμιοί παλαιοχριστιανοί» που «αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο». Δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής. Επίσης, κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι.
Φιλοξενούμενη, μάλιστα, είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, όπου και εκεί υπάρχει παρόμοια κοινότητα.
Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε ότι «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε».
Σημειώνεται πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο και ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικούς.
Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καλαϊτζιδάκης, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».
«Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του»
Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».
Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».
Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».
«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.
Τέλος, αναφορικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε: «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα, που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».
«Είναι ασύμβατο με την κοινωνία»
Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στο MEGA για τον τρόπο ζωής της εν λόγω οικογένειας, σχολίασε:
«Είναι κοινωνικά απομονωμένη αυτή η οικογένεια. Το ότι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη δείχνει ότι θέλουν να αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο το να ζει κάποιος έτσι, είναι ασύμβατο με την κοινωνία. Αν έχουν όπλα είναι βέβαια παράνομο. Το δικαίωμα του πώς να ζει κανείς είναι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο είναι προσωπική επιλογή αρκεί να μην διαταράσσει το κοινωνικό αίσθημα. Εδώ μιλάμε για μία παθολογία. Δεν είναι τωρινά αυτά τα φαινόμενα, πάντα οι άνθρωποι διαφοροποιούνται στην κοινωνία».
Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε με τη σειρά του πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».
«Ο «πατριάρχης» όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πω υπάρχουν άλλες τέσσερις οικογένειες που ζουν έτσι. Οι δύο έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειας, στην αδερφή», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα