Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Προσπεράσαμε την Ιταλία! Τρεις ελληνικοί καφέδες στους 10 καλύτερους παγκοσμίως


Εκτός από τον μουσακά και τη φέτα η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται και για το καφέ της, που αποτελεί και εκείνος σήμα κατατεθέν μας!
Άλλωστε είναι γνωστή η φήμη των Ελλήνων που πίνουν καφέ με τις ώρες και έχει ξεπεράσει τα σύνορα αλλά τώρα η χώρα μας δικαιώνεται γιατί αναγνωρίζεται και η τέχνη της.
Η γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων Taste Atlas, δημοσίευσε λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό. Οι συγκεκριμένες λίστες βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες.
Οι τρεις ελληνικοί καφέδες που κέρδισαν το παγκόσμιο κοινό
Ο Freddo Espresso, ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα, έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες μιας είναι στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι το «αδερφάκι» του, ο Freddo Capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες «κλείνει» με τον φραπέ που βρίσκεται στην 9η θέση.
Στη κορυφή ο κουβανέζικος εσπρέσο
Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει ο κουβανέζικος εσπρέσο. Ο προ-ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα παραδοσιακά αποτελεί το βασικό κοινωνικό και πολιτιστικό ποτό και είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.
Η έκπληξη από την Ινδία
Η μεγάλη έκπληξη είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Ο συγκεκριμένος τύπος καφέ παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου. Αυτό το φίλτρο αποτελείται από δύο θαλάμους - τον επάνω με διάτρητο πυθμένα που χρησιμοποιείται για να κρατά τον αλεσμένο καφέ και τον κάτω στον οποίο στάζει αργά ο ζυμωμένος καφές.
Εκνευρισμός στην Ιταλία
Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο εκπροσωπήσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον Espresso Ristretto στο «8». Και όπως γράφει το δημοφιλέστερο σχόλιο στην ανάρτηση, «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ!». Και από την κατάταξή τους και… με την ευρεία νίκη της Ελλάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα