Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Τι πιο απίθανο; Σκάβοντας βρήκε στον κήπο της ένα απρόσμενο απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!


Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απέχουμε πια 80 χρόνια, κι όμως όλο και κάποιο απομεινάρι του έρχεται στο φως για να θυμίζει στους ανθρώπους το πρόσωπο του τρόμου…
Είναι σύνηθες να σκάβεις τον κήπο σου και να ανακαλύπτεις ασυνήθιστα αντικείμενα ή πράγματα δικά σου, που είχες χάσει και ξεχάσει από καιρό, αλλά… Αλλά το να σκάψεις για να φυτέψεις ένα δένδρο και να πέσεις πάνω σε ένα καταφύγιο, ε, αυτό παρα είναι από τα απίθανα αυτής της ζωής.
Μια ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας με κήπο στο Κεντ της Αγγλίας κατάφερε να ανακαλύψει ακριβώς αυτό: ένα καταφύγιο, που θα χρησίμευε, στους τότε ιδιοκτήτες της κατοικίας, για να προστατευτούν σε περίπτωση βομβαρδισμού. Η έκπληκτη Βρετανίδα, έχει μοιραστεί την εμπειρία της στο Διαδίκτυο και ο κόσμος διψάει να μάθει περισσότερα.
Η Ρεμπέκα Χόμπσον, 34χρονη μητέρα δύο παιδιών, μετακόμισε στο Κεντ, σε μονοκατοικία με τα τρία υπνοδωμάτια πριν από περίπου 15 χρόνια.


«Όταν μετακομίσαμε στο σπίτι δεν είχαμε ιδέα ότι ένα καταφύγιο για προστασία από αεροπορική επιδρομή βρισκόταν κάτω από τον κήπο μας», είπε η Χόμπσον. Ωστόσο, εξήγησε πώς «λίγα χρόνια αργότερα κάποιοι από τους γείτονες μας είπαν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι στον κήπο, σκάψτε. Κι εμείς εξακολουθούμε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ιστορία του».
Η κυρία Χόμπσον είπε ακόμα ότι η συστάδα των σπιτιών όπου κατοικεί χτίστηκε στη δεκαετία του 1970, επομένως είναι πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι το καταφύγιο είχε καλυφθεί όταν οι εργάτες έσκαβαν για τα θεμέλια των σπιτιών. Η κυρία Χόμπσον δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει για το πέρασμα προς το καταφύγιο μέχρι το 2020 και όταν το ανακάλυψε τυχαία, στην περίοδο της πανδημίας, απλώς το αγνόησε μέχρι που τελικά αποφάσισε να εξερευνήσει την είσοδο, μόλις εφέτος.
Διάδρομος μήκους 50 μέτρων!
Προς έκπληξη της ίδιας και του συντρόφου της Ντάρεν, ανακάλυψαν ότι το καταφύγιο ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περίμεναν- στην πραγματικότητα έχει μήκος 50 μέτρα! «Πιστεύαμε ότι θα ήταν πολύ μικρό, αλλά όταν το εξερευνήσαμε μείναμε έκπληκτοι, σοκαρισμένοι θα έλεγα, από το μέγεθος του», θυμάται η κυρία Χόμπσον.
Συγκλονισμένοι από το απρόσμενο μέγεθος του καταφυγίου, οι κάτοικοι της μονοκατοικίας του Κεντ έμαθαν αργότερα μέσα από αρχεία του τοπικού Τύπου, ότι το καταφύγιο είχε κατασκευαστεί από εθελοντές για να παράσχει προστασία έως και σε 200 γυναίκες και παιδιά κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αφού οι ιδιοκτήτες αποκάλυψαν την είσοδο του καταφυγίου, έκαναν μια περιήγηση στο κοινό μέσω του TikTok. «Το τούνελ οδηγούσε στο τέλος του δρόμου, στα όρια του κήπου των γειτόνων μας, αλλά εκείνοι ανησυχούσαν μήπως γεμίσουν αρουραίους, κι έτσι μπάζωσαν την πλευρά που έβγαινε προς τα πάνω και τώρα μπορεί κάποιος να μπει μόνο από τον κήπο μας». Το βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει viral, με το κοινό να εκπλήσσεται από το απροσδόκητο εύρημα.
Εικόνες από το καταφύγιο στο Κεντ.

Μετά την εξερεύνηση του καταφυγίου, η Χόμπσον και ο σύντροφός της άρχισαν να καθαρίσουν τον χώρο. Απελευθέρωσαν τη σήραγγα από λάσπες και κλαριά και έριξαν φως στον σκοτεινό διάδρομο. «Τα σκουπίσαμε όλα, καθώς η λάσπη κυριαρχούσε μέσα και προσθέσαμε μερικά φώτα για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν», είπε η Χόμπσον . Ωστόσο, δεν σκοπεύουν να προβούν σε περισσότερες επεμβάσεις στον χώρο.
«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα, καθώς είναι ένα καταπληκτικό κομμάτι της Ιστορίας», λέει η κυρία Χόμπσον που θέλει να μοιραστεί το εύρημα με άλλους και προσφέρει ακόμη και περιηγήσεις στο καταφύγιο.
«Ρωτήσαμε το τοπικό σχολείο αν θέλουν να έρθουν να το επισκεφτούν και να δείξουν στα παιδιά τον τρόπο που προστατεύονταν οι άνθρωποι από τις καταιγίδες των πολέμων. Νιώθουμε πολύ προνομιούχοι που έχουμε αυτό το κομμάτι Ιστορίας στον κήπο μας», κατέληξε η Ρεμπέκα Χόμπσον.
Και όσο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα μαίνονται, τόσο η οικογένεια της κυρίας Χόμπσον θα νοιώθει τυχερή με το εύρημά της. Καμιά φορά δεν ξέρεις τι ξημερώνει... Πολύ θέλει μια «φωτιά» να φθάσει μέχρι τον κήπο μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα