Σελίδες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Παραχώρηση του Ανοιχτού Θεάτρου σε εταιρίες για εκδηλώσεις με 1.500 ευρώ τη μέρα

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΦΑΡΙΣ
Στα 1.500 ευρώ προσδιορίστηκε το τίμημα παραχώρησης του Ανοιχτού Θεάτρου, ανά ημέρα, σε εταιρίες για την παρουσίαση ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ. Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, στην οποία έχει παραχωρηθεί το Ανοιχτό Θέατρο από το Δήμο Καλαμάτας μέχρι το τέλος του 2024, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου…
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Κριτσωτάκης, η τιμή αφορά αποκλειστικά τη παραχώρηση του χώρου και δεν περιλαμβάνει ούτε τον καθαρισμό του μετά την εκδήλωση, ούτε τα έξοδα ηλεκτρολόγου, ούτε την έξοδα για σκηνές, ηχητικά και κλπ, τα οποία θα καλύπτονται από τους διοργανωτές.
Ο κ. Κριτσωτάκης σημείωσε ότι προτείνει την τιμή των 1.500 ευρώ ανά ημέρα, έχοντας κάνει μια έρευνα για τις τιμές παραχώρησης σε άλλα ανοιχτά θέατρα της χώρας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα κάνει δική του κοστολόγηση σε μια από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να δει ακριβώς ποιο είναι το κόστος, πόσα είναι τα έσοδα και αν χρειαστεί να επανέλθει για το ύψος της τιμής παραχώρησης.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, υπογράμμισε ότι το Ανοιχτό Θέατρο είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή και μια τεράστια επένδυση που έγινε και πρέπει να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Και για να βρεθεί αυτός ο τρόπος, συνέχισε, πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, προσθέτοντας ότι σοβαρή συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη ούτε για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού. Ο πρόεδρος της Φάρις συμφώνησε και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αυτή η συζήτηση το επόμενο διάστημα.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα