Σελίδες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Φόβος για γαλάζια «αντάρτικα» στα ελληνοτουρκικά - «Φροντιστήριο» Γεραπετρίτη σήμερα σε βουλευτές

Τον χαρακτήρα ξεχωριστής συνάντησης που δεν εντάσσεται στην επιχείρηση σύσφιξης των σχέσεων κυβέρνησης - γαλάζιων βουλευτών επιδιώκει να προσδώσει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης στη σημερινή ενημέρωση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που είναι μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Προφανής στόχος της ηγεσίας του ΥΠΕΞ είναι μέσω του εκτεταμένου διαλόγου που εικάζεται ότι θα γίνει, να εμφανιστεί αρραγής η κοινοβουλευτική ομάδα εν όψει της έλευσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χ. Φιντάν στην Αθήνα, στις 8 Νοεμβρίου και να μην εκφραστούν δημοσίως οι όποιοι προβληματισμοί υπάρξουν στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Μεταξύ των 33 βουλευτών που θα παραστούν στην ενημέρωση που θα γίνει στις πέντε το απόγευμα στη βουλή, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι βουλευτές που το τελευταίο διάστημα εκφράζουν προβληματισμούς για την κυβερνητική πολιτική και καταθέτουν ερωτήσεις προς συναδέλφους τους υπουργούς, όπως ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο Νικ. Κακλαμάνης, Γ. Βλάχος, οι «σαμαρικοί Μιλτ. Χρυσομάλλης και Α. Κατσανιώτης κα.
Δύο από τους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή, οι κ. Ν. Κακλαμάνης και Γ. Βλάχος, επέλεξαν χθες, παραμονή της συνάντησης, να βγουν στα ΜΜΕ, ο πρώτος για να αφήσει νέες αιχμές για την ακρίβεια στην ενέργεια και ο δεύτερος για να προειδοποιήσειότι η ψήφος του δεν είναι δεδομένη ούτε για νομοσχέδια ούτε για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κοινοβουλευτικά και άλλα στελέχη της ΝΔ, πάντως, θεωρούν ότι όπως μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία ερώτηση για τα εθνικά θέματα από γαλάζιους, έτσι θα γίνει και στη συνέχεια και οι όποιες ενστάσεις ή προβληματισμοί θα παραμείνουν εντός των τειχών και δεν θα δημοσιοποιηθούν.
Καλού κακού... ωστόσο, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Στ. Καλαφάτης φρόντισε να στείλει ήδη το μήνυμα ότι όποιος ή όποια, μέσω ερώτησης για τα εθνικά, θέσει σε αμφισβήτηση την εθνική γραμμή που υπηρετεί η κυβέρνηση καλά θα κάνει να το σκεφτεί καλύτερα.
Η σημερινή, πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με γαλάζιους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό του κ. Γεραπετρίτη, είναι να υπάρξει και μία ευρύτερη συνεδρίαση με όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές για τις εξελίξεις στα εξωτερικά θέματα.
Σε αντίθεση με τους «αντιδραστικούς» βουλευτές της ΝΔ τους οποίους μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει με… τσάι και συμπάθεια, το κυβερνητικό επιτελείο σκληραίνει τη στάση του τόσο έναντι του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά όσο όμως και έναντι του έτερου πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Εν όψει της νέας παρέμβασής του στις 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Πλάκα, «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη», το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ήδη μέσω διαφόρων διόδων το μήνυμα ότι ξεκινάει «πόλεμος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα