Σελίδες

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Κυπαρισσία: Προβλήματα αλλά και προτάσεις στη συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας

Σωρεία προβλημάτων, ελλείψεων και αναγκών, όπως και προτάσεις, από εκπροσώπους φορέων και κατοίκους, εκφράστηκαν στη διάρκεια συνέλευσης της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Γεγονός είναι, πάντως, η ισχνή συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και δη κατοίκων, που επισημάνθηκε και από την πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Κυπαρισσία με τη φυσική τους παρουσία, καθώς και τις τοποθετήσεις τους, με πολλούς να εκφράζουν παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για αδιαφορία και εμπαιγμό.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση – απάντηση της προέδρου του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Μαρίκας Καραμπά, σε τοποθέτηση – ερώτηση της δημοτικής συμβούλου, Σταματίας Αλεξοπούλου, ότι μόνο δύο θέματα, για τον Κανονισμό Άρδευσης από τον Αρκαδικό και τα τέλη άρδευσης που επιβλήθηκαν στους δικαιούχους αχρεωστήτως νερού άρδευσης εδώ και πενήντα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Μύλων και για τη μεταφορά της θέσεως του πανηγυριού, έχουν πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, κι εάν το Συμβούλιο Δ.Κ. Κυπαρισσίας έχει συζητήσει, αποφασίσει και πάρει θέση, έστω γνωμοδοτικού χαρακτήρα, για θέματα της πόλης, με την κα Καραμπά να απαντά ότι έχουν πάρει πάνω από τριάντα αποφάσεις, για τις οποίες όμως δεν έχει λάβει γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο.



Η κα Αλεξοπούλου ζήτησε να θέτουν σε προτεραιότητα θέματα προς υλοποίηση ή διεκδίκηση και να ενημερώνεται για αυτά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και το θέμα με την πάγια προκαταβολή, που έθεσε το μέλος του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Κώστας Αντωνόπουλος, λέγοντας ότι γράφτηκαν 4.000 ευρώ που δικαιούται βάσει νόμου η Δημοτική Κοινότητα, αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, γιατί χρειάζεται υπογραφή από τη Δημοτική Αρχή. Έτσι μένουν αναξιοποίητα για καθημερινές μικρές ανάγκες της πόλης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η κα Καραμπά.
Η πρόεδρος του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας ανέφερε εισαγωγικά πως στη συνέλευση κλήθηκαν όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς, επισημαίνοντας ότι μόνο μέσα από συνεργασία και συλλογική δράση μπορούν να λύσουν προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη, προσθέτοντας πως η δύναμη της Κοινότητας βρίσκεται στην ενότητα και τη συλλογική δράση.
Το μέλος του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Κώστας Αντωνόπουλος, αφού επισήμανε πως θα έπρεπε στην αρχή της συνέλευσης να πουν ως Συμβούλιο τι έκαναν επί έναν χρόνο, τι αποφάσισαν και τι έγινε και γίνεται στην πόλη, αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα, όπως: το νερό και το δίκτυο αμιαντοσωλήνων, καθώς και ελέγχους ποιότητας και καταλληλότητας ή μη του νερού ύδρευσης, τους αθλητικούς χώρους και δη το γήπεδο, το κτήριο της πρώην ΕΤΕ, το Κάστρο, το λιμάνι, το δρόμο Πύργος – Καλαμάτα, που είναι διευρωπαϊκό δίκτυο κ.ά., επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο.
Ακολούθως η πρόεδρος ανέγνωσε έγγραφο του «Δίωνα», ο οποίος, μεταξύ άλλων, έθεσε το θέμα της σήμανσης για το Κλειστό Γυμναστήριο, το δρόμο για το Κλειστό Γυμναστήριο, τη δημιουργία ανοιχτών χώρων άθλησης κ.ά.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι, θέτοντας θέματα όπως τη δημιουργία γηπέδων τένις, καθώς ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο μοναδικός στην Πελοπόννησο χωρίς γήπεδο τένις. Τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου. Την ιδιότυπη παράνομη χωματερή μπροστά στις αποθήκες της ΕΑΣ στο Ροντάκι και τον κίνδυνο για τσουνάμι, με πρόταση για σχετική ημερίδα με αρμόδιους και ειδικούς. Τον απροσπέλαστο αγροτικό δρόμο από Μύλους έως Μεταλλείο. Τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στο Νταμάρι και έναν περιφερόμενο κινηματογράφο στα χωριά. Το Δημοτικό Γηροκομείο. Τη Συμβουλευτική για τη βία. Το κυκλοφοριακό στην Άνω Πόλη. Την αγροτική οδοποιία στην Κυπαρισσία και σε οικισμούς, αλλά και Κοινότητες της περιοχής, με δρόμους αδιάβατους και τον κόσμο να μην μπορεί να πάει στις ελιές του. Το κυκλοφοριακό μπάχαλο στην πόλη. Αντιπυρικές ζώνες και προστασία του περιαστικού δάσους στην Άνω Πόλη. Το φωτισμό του Κάστρου. Το δρόμο από Άνω Πόλη προς Μύλους. Την εύρεση χώρου για θέσεις στάθμευσης στην Άνω Πόλη. Τη μελέτη καλντεριμιών που μένει αναξιοποίητη από το 2010. Τα προβλήματα με τη βία στις γυναίκες και την απουσία δομών στο Δήμο για στήριξη και φιλοξενία. Τη συγχώνευση του 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων σε ένα Δημοτικό Σχολείο. Τα προβλήματα με τις διακοπές νερού και την απουσία κρουνών, θέτοντας ερωτήματα για τις γεωτρήσεις που συνδέθηκαν απευθείας στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Τις δύο παιδικές χαρές (στην Άνω Πόλη δίπλα από τη δεξαμενή και στην παραλία) και εάν αυτές είναι κατάλληλες και ασφαλείς και έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί από την αρμόδια επιτροπή βάσει νόμου. Το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό που δεν έχει παιδική χαρά. Τους δρόμους στην πόλη με τις λακκούβες. Τις καμένες λάμπες επί μήνες στον δημοτικό φωτισμό. Το Εικαστικό Εργαστήρι που επί χρόνια λειτουργούσε, από την εποχή του Δήμου Κυπαρισσίας, αλλά πλέον δε λειτουργεί. Τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων και την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων για καθαριότητα στα σχολεία.
Παίρνοντας το λόγο η Χάιδω Παναγιωτοπούλου δήλωσε στο συμβούλιο να θέσουν σε προτεραιότητα θέματα και να πιέσουν το δήμαρχο για την υλοποίησή τους, όπως την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, το Κάστρο, το παραλιακό μέτωπο και τις παραλίες, προστατευτικά στο κτήριο της πρώην ΕΤΕ.
Να ενημερώνουν τους δημοτικούς συμβούλους για τις αποφάσεις που παίρνει το Συμβούλιο της Δ.Κ. ζήτησε ο Βασίλης Αγγελόπουλος.
Να σημειωθεί πως παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η αντιδήμαρχος Δήμητρα Ανδρινόπουλου και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Φιλντίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα