Δεν υπάρχει ακόμα προανάκριση
Προκαταρκτική εξέταση για την υπερκοστολόγηση ορθοπαιδικών ειδών και εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις ασθενών βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας. Η προκαταρκτική έχει ξεκινήσει από τον εισαγγελέα κ. Σταύρου, εδώ και αρκετούς μήνες, και πολύ πριν αρχίσει η ανακίνηση του ζητήματος στην υπόλοιπη Ελλάδα για νοσοκομειακά ιδρύματα και ιατρεία του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στη Μεσσηνία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και από την Εισαγγελία εξετάζονται όλες οι παράμετροι της υπόθεσης.
Στον αντίποδα, δεν υπάρχει προανάκριση ή προκαταρτική εξέταση για το θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων από γιατρό ή γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τοπικό φαρμακείο ή φαρμακεία, όπως είχε… αποκαλύψει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» στο φύλλο της 5ης Ιουνίου.
Εκεί, γινόταν λόγος για πάνω από 22.000 ελέγχους σε φαρμακεία, αλλά και γιατρούς, που πραγματοποίησαν υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η κομπίνα των δισεκατομμυρίων ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο, δέκα περιπτώσεις που αφορούν συνταγογραφήσεις σε αποβιώσαντες ασφαλισμένους, πλαστές συνταγές, χρήση ταινιών γνησιότητας παρελθόντων ετών, εύρεση συνταγολογίων και βιβλιαρίων υγείας, καθώς και σφραγίδες γιατρών στο χώρο των φαρμακείων, έχουν σταλεί στον εισαγγελέα. Το υπουργείο, θορυβημένο από το μέγεθος της αποκάλυψης, κάνει λόγο για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το μήνα Μάιο κατά 5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 και κατά 3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010. Συνολικά, υπήρξε, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τις αρχές του έτους κατά 1,5%. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Α», η μείωση αυτή αναλογεί μόνο στο ΙΚΑ, ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία το «πάρτυ» της φαρμακευτικής «ρεμούλας» συνεχίζεται, ελλείψει ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της συνταγογράφησης.Η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων έφτασε το 2009 τα 5 δισ. ευρώ, ενώ το 2004 ήταν ακριβώς η μισή, δηλαδή 2,4 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή που στο Βέλγιο, χώρα με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Ελλάδα, η δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων ήταν για το 2009 2,5 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα