Δεν θα ξεπεράσουν τις 7.900 οι προσλήψεις στο Δημόσιο σε όλους τους τομείς το 2011 ( γι΄ αυτό και η Εκκλησία αναγκάζεται να χειροτονήσει ιερωμένους που θα ασκούν και άλλο επάγγελμα...). Στο μεταξύ, κόβονται 37 ειδικά επιδόματα που έπαιρναν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα η μείωση των αποδοχών τους να φθάσει μέχρι και το 30%, ενώ με το νέο μισθολόγιο οι αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, δεν θα ξεπεράσουν το 15%.
Για την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τους εκπροσώπους της τρόϊκας. Ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που θα προσληφθούν στο Δημόσιο φέτος (ακόμη και για την υγεία, ή την παιδεία) με βάσει το 1: 5, προκύπτει από τα εξής: Το 2010, είπε ο υπουργός, αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι, άρα ο αριθμός των προσλήψεων θα κυμανθεί γύρω στις 10.600, στις οποίες θα συνυπολογιστούν οι 2.700 μετατάξεις υπαλλήλων από τον ΟΣΕ, δηλαδή 7.900 σύνολο.Επίσης, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο θα φέρει μειώσεις έως 30% σε περίπου 30.000 «προνομιούχους».
Επειδή όμως στην αναλογία του 1:5 υπάγονται και οι ιερωμένοι (χωρίς να είναι γνωστό εάν θα
αποτελέσουν προτεραιότητα ή όχι της κυβέρνησης για τον τρόπο κατανομής των προσλήψεων , θέμα που εν πολλοίς θα κρίνει και τη στάση της Εκκλησίας σε θέματα όπως η «Κάρτα Πολίτη» κ.α.) , δημιουργήθηκε μείζον πρόβλημα στους κόλπους της. Στην αρχιεπισκοπή υπάρχουν, ήδη, περίπου 50 αιτήσεις για χειροτονία, οι οποίες έχουν «μπλοκαριστεί». Για την αντιμετώπιση των αναγκών της Εκκλησίας της Ελλάδας, υπό το νέο καθεστώς των προσλήψεων, η Εκκλησία αποφάσισε την κατ' εξαίρεση δυνατότητα να μη φορούν ράσο κατά τη διάρκεια βιοποριστικής επαγγελματικής δραστηριότητας , όσοι επιθυμούν να χειροτονηθούν χωρίς να πληρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει σε όσους έχουν ήδη εργασία, την οποία θέλουν να διατηρήσουν για βιοπορισμό, κατά την ώρα της εργασίας τους αυτής να φορούν τη λαϊκή περιβολή, εφόσον υπάρχουν κωλύματα από την εργασία τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr που επικαλείται πηγές της αρχιεπισκοπής, αυτό ισχύει και σήμερα, για ορισμένες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα, για τους γιατρούς, που δεν μπορούν να μπαίνουν στο χειρουργείο με τα ράσα, ή και για τους στρατιωτικούς γιατρούς.
Ποια επιδόματα καταργούνται
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", από τα 40 επιδόματα του Δημοσίου καταργούνται τα 36. Παραμένουν το οικογενειακό και το επίδομα θέσης. Το επίδομα ειδικών συνθηκών μετονομάζεται σε πριμ παραγωγικότητας και θα το παίρνουν ορισμένοι υπάλληλοι έπειτα από αξιολόγηση. Καταργούνται:
Το επίδομα βιβλιοθήκης (γιατροί, δικαστικοί και καθηγητές πανεπιστημίου)
Το δικαίωμα ελέγχου αποθήκευσης καυσίμων
Το δικαίωμα βεβαίωσης εσόδων υπέρ τρίτων
Το δικαίωμα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών
Επίδομα γεωλόγων και γεωτεχνικών
Δικαίωμα εκτέλεσης χημικών εργασιών
Αποφοίτων σχολής δημόσιας διοίκησης
Προεδρίας Δημοκρατίας
Τεχνολογικής έρευνας
Νοσοκομειακής διατροφής
Έγκαιρης προσέλευσης
Μεταφοράς φακέλου
Υπολογιστή
Ταχύτερης διεκπεραίωσης
Αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης
Εξομάλυνσης
Αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών
Προσωπικής διαφοράς
Ειδικής απασχόλησης
Ληξιαρχείου
Υπηρέτησης σε διαχειριστική αρχή
Διδακτικής προετοιμασίας
Συμμετοχής σε επιτροπή
Υπηρεσία αλλοδαπών
Κίνησης Υπαλλήλων
Ειδικών λογαριασμών
Σωφρονιστικών υπαλλήλων
Γ.Γ. Αθλητισμού
Υπαλλήλων Πολιτικής αεροπορίας
Ελεγκτών Πολιτικής αεροπορίας
Εξεταστών και βοηθών
Μηχανικών
Εξωδιδακτικής απασχόλησης
Διοικητικών Υπουργείου Παιδείας
Ειδικό επίδομα υπουργείου Εσωτερικών και Εξωτερικών
(Πηγή: nooz.gr, e net.gr, kathimerini.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα