Για την εισήγησή του για το αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά στη συνέχεια
ο κ. Μαλαπάνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εισήγηση του κ. Μαλαπάνη». Με τη φράση αυτή «άδειασε» χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, όσον αφορά στο θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Στη συνέχεια, μετά από όσα ελέχθησαν από τον κ. Τατούλη, ο κ. Μαλαπάνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναμένονται εξελίξεις.
Αν και το θέμα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τατούλης ζήτησε να προταχθεί και έτσι έγινε.
Μόλις, όμως, ο κ. Μαλαπάνης ολοκλήρωσε την εισήγησή του, η οποία ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής του τον «κρέμασε», ζητώντας αναβολή του θέματος, διότι δεν ικανοποιήθηκε, και συστήνοντας επιτροπή υπό τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.
kai
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος συζητήθηκαν και τα προβλήματα των ιδιοκτητών ταξί από την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης, όπως και η κατάργηση του Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας.
Ο κ. Τατούλης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου η Επίτροπός κα Χούμπνερ θα βρίσκεται στην Τρίπολη.«Άδειασμα»
Το θέμα των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας είχε ορισθεί ως 30ό στη χθεσινή συνεδρίαση, όμως με παρέμβαση του κ. Τατούλη προτάχθηκε. Ο κ. Μαλαπάνης προχώρησε στην εισήγηση, όπως του είχε ανατεθεί, και πρότεινε έργα προτεραιότητας για το αεροδρόμιο, με δεδομένο ότι το συνολικό κόστος τους είναι πολύ μεγάλο και, κατά συνέπεια, απαγορευτικό τη συγκεκριμένη περίοδο. Πρότεινε έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα:
• Απαλλοτρίωση 44 στρ. προς επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις.
• Κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου και ένωσή του με τον κόμβο της δυτικής απόληξης του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή Καρυδιά.
• Εκσυγχρονισμό του φωτισμού του αεροδιαδρόμου.
• Επέκταση του χώρου του αεροσταθμού με την ενσωμάτωση της ανατολικής βεράντας.
Με την ολοκλήρωση όμως , ο κ. Τατούλης πήρε το λόγο και ζήτησε αναβολή του θέματος, διότι, όπως είπε, δεν τον ικανοποίησε η εισήγηση του κ. Μαλαπάνη. Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας από το Σώμα να λάβει απόφαση σύστασης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Αλευράς, με σκοπό σε ένα μήνα να εξαντλήσουν το θέμα και, κάνοντας χρήση της εισήγησης του κ. Μαλαπάνη, να βρουν τα πιθανά σενάρια ανάπτυξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος παρατήρησε πως, όταν ένα θέμα έρχεται προς συζήτηση, σημαίνει ότι υπάρχει συνεννόηση στην πλειοψηφία και έθεσε θέμα τάξης για το προεδρείο του συμβουλίου, λέγοντας ότι δεν μπορεί το Σώμα να είναι πειραματόζωο.
Οι κ.κ. Γόντικας και Πετράκος μίλησαν για παραβιάσεις του κανονισμού που ντροπιάζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.
Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η αναβολή συζήτησης του θέματος.
Ταξί
Στην αρχή της συνεδρίασης, με πρόταση του κ. Τατούλη συζητήθηκε το θέμα των ταξί. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί, αναφερόμενος στους χειρισμούς του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. «Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, δυστυχώς ο υπουργός λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί εξαρχής, αγνοώντας τη διαβούλευση που είχε γίνει επί 20 περίπου μήνες με πολύ θετικά συμπεράσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δράκος χαρακτήρισε λίαν επιεικώς περίεργο, όπως είπε, η κυβέρνηση να πετάει στο καλάθι τη συμφωνία που είχε κάνει με τους ταξιτζήδες και συμφώνησε με τον κ. Τατούλη.
Με το ψήφισμα συμφώνησαν και οι παρατάξεις των κυρίων Γόντικα, Πετράκου και Μπούκλη.
Ομόφωνα το συμβούλιο ενέκρινε τη θέση του περιφερειάρχη, που ζήτησε επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το υπουργείο.
Για το θέμα της κτηνοτροφίας, που είχε θέσει ο κ. Γόντικας, ο περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι πρόβλημα δεν είναι μόνο ο εκσυγχρονισμός της
Τέλος, ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από πρόταση του κ. Τατούλη εξέφρασε την συμπάθεια και την αγωνία του για τους δοκιμαζόμενους Κύπριους συμπατριώτες μας που βιώνουν την τραγωδία του ατυχήματος στη Λεμεσό.
Της Βίκυς Βετουλάκη |
ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ....ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΜΑΛΩΜΑΤΑ ΤΑΧΟΥΝΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή