Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Λαμπρόπουλος σε Αβραμόπουλο : Να επαναλειτουργήσει το ΚΕΔΒ Καλαμάτας

ImageΤο θέμα της επαναλειτουργίας του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα θίγει με ερώτησή του προς το νέο υπουργό Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλο ο βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, θέλοντας να πληροφορηθεί αν πρόκειται να ανακαλέσει την εσφαλμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του προκατόχου του.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, η παρουσία του Στρατού στην Καλαμάτα, για περισσότερα από εκατό χρόνια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφορά του μεσσηνιακού λαού στους αγώνες του Έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σε συνέχεια του 9ου Συντάγματος Πεζικού, τον Ιούλιο του 2005, εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων, ύστερα και από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου.
Επισημαίνει ότι το στρατόπεδο είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο της χώρας, λειτουργούσε χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών, οι νεοσύλλεκτοι διαβιούσαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σε άριστο περιβάλλον και εκπαιδεύονταν όλο το χρόνο χάρις στις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.
Αναφέρει τις υποδομές που διαθέτει η Καλαμάτα (αεροδρόμιο, λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο, χωρίς να παραβλέπεται ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη απέχει λιγότερο από μια ώρα), προσθέτει ότι πριν από τέσσερα χρόνια περίπου δαπανήθηκε 1 εκατ. ευρώ περίπου για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου, προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων, ενώ τονίζει ότι αποτελούσε σημαντική οικονομική πηγή για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.
Παραθέτει δε τα στοιχεία μελέτης του 2008 του ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, με τα οποία προβλεπόταν η διατήρηση των Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα, αλλά και άλλης μελέτης κατά την οποία το ΚΕΔΒ είχε ενταχθεί σε αυτά που θα παρέμεναν σε λειτουργία.
Επισημαίνει δε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο πρώην υπουργός Ευάγ. Βενιζέλος, ο διάδοχός του Παν. Μπεγλίτης, χωρίς πειστική εξήγηση, αποφάσισε πριν από δύο μήνες να βάλει λουκέτο στο ιστορικό στρατόπεδο και να μεταφέρει τις Διαβιβάσεις στον Αυλώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα