Σελίδες

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αναλυτής: Πλεκτάνη για τη διάλυση της εθνικής κυριαρχίας η οικονομική κρίση της Ε.Ε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση της ευρωζώνης ως πρόφαση για να διαλύσει εντελώς την έννοια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ένωσης, και να αυξήσει ακόμη περισσότερη την ισχύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)». Αυτές είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού οικονομικού αναλυτή Paul Graig Roberts πρός το ανεξάρτητο δίκτυο Press ΤV που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr.
Η ανάλυση και το σκεπτικό του Paul Graig Roberts έχουν ως ακολούθως:
Δεν υπάρχει καμία κρίση. Αυτό που βιώνουμε είναι μία πάλη ισχύος και αυτή η πάλη αποτελείται από τρία επίπεδα.. Το ένα επίπεδο πάλης διεξάγεται μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών και των πολιτών των κρατών-μελών που απαρτίζουν την Ε.Ε.,”.
“Ακόμη ένα επίπεδο της πάλης ισχύος διεξάγεται στην ίδια την Ε.Ε. Η Ένωση χρησιμοποιεί την επονομαζόμενη κρίση ώστε να καταστρέψει την εθνική κυριαρχία των διακριτών κρατών-μελών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως αποτέλεσμα, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική ισχύ και επιρροή καθορισμού των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών μελών’’ προσέθεσε ο Roberts.
Ο Roberts τόνισε ότι εφαρμόζεται ακόμη μία πάλη ισχύος και συσχετισμού δυνάμεων: αυτή μεταξύ της Γερμανίας  και της Ε.Ε. καθώς το Βερολίνο δεν επιθυμεί να λειτουργεί μία Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ως πιστωτής των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, υπό το φόβο της πρόκλησης πληθωρισμού..
“Η επονομαζόμενη κρίση της Ε.Ε. αποτελεί ένα προκάλυμα για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού απόλυτης ισχύος από την μεριά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.. Υπό τη νεοαποκτηθείσα εξουσία η οικονομική κυριαρχία των κρατών-μελών παραδίδεται στην ΕΚΤ, και οι τράπεζες συνεχίζουν να πιέζουν τους πολίτες-ιδιώτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις απώλειες των τραπεζών,” ολοκληρώνοντας την επιχειρηματολογία του..
Στις 18 Οκτωβρίου οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν μοναδικό εποπτικό φορέα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, αρχής γενομένης από τη χρονιά που ακολουθεί..
Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. τόνισαν ότι έως το 2014 και οι 6.000 τράπεζες της ευρωζώνης θα τεθούν υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα