Σελίδες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ


Τον ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2011, το όνομα του κ. Ρουμελιώτη ακουγόταν μεταξύ των ονομάτων που ενδεχομένως θα αναλάμβαναν ως πρωθυπουργός, προκειμένου να διαχειριστεί και να εφαρμόσει (ως Παπαδήμος στη θέση του Παπαδήμου) το PSI και τα λοιπά που αποφάσισε η ΕΕ και το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.
Λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του 2012, ο κ. Ρουμελιώτης προβάλλεται ως ο κύριος εκφραστής της αμφισβήτησης των αποφάσεων που αφορούσαν την Ελλάδα και ως ο κατήγορος του ανθρώπου που τότε υποτίθεται ότι είχε τον πρώτο λόγο για την ενδεχόμενη επιλογή του, δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου.
Συγγνώμη ... δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο;
Ποιοι έριξαν το όνομα του κ. Ρουμελιώτη τότε;Ο κ. Ρουμελιώτης, απ' ότι θυμάμαι, έτυχε να είναι στην Αθήνα τις κρίσιμες μέρες του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ του 2011 και όχι στην έδρα του στο ΔΝΤ. Κι αυτο τυχαίο;
Αν είχε προκριθεί (λέμε τώρα) για πρωθυπουργός, θα είχε τις ίδιες απόψεις που εκφράζει σήμερα;Γιατί δεν βγήκε τότε που ακουγόταν έντονα το όνομά του και να πει΄"μη μ'ανακατεύετε εγώ διαφωνώ με την ακολουθούμενη πολιτική και δεν την πιστεύω";

Ο κ. Ρουμελιώτης σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Μιας Τράπεζας που από το όριο του περνά-δεν περνά το κριτήριο της βιωσιμότητας και του χαρακτηρισμού της ως συστημικής Τράπεζας ή μη, βρέθηκε να παίρνει την "καθαρή ΑΤΕ", να διεκδικεί κι άλλες Τράπεζες και να αναδεικνύεται σε μέγα πυλώνα του νέου τραπεζικού συτήματος που χτίζεται στην Ελλάδα.
Αλήθεια με εκείνη την κρατικοποίηση των ανακεφαλαιοποιούμενων Τραπεζών τι γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα