Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το ερωτηματολόγιο που στέλνει στη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλους


Σε ποια ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ανοίγει το παράθυρο στη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων
Στα χέρια των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται το ερωτηματολόγιο για την ανάλυση της θέσης εργασίας τους μέσα από το οποίο 206.000 εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο θα κληθούν να περιγράψουν αναλυτικά τη φύση και τον σκοπό της εργασίας τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για αυτό.
Το εννεασέλιδο ερωτηματολόγιο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία, και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Αποτελεί ωστόσο, σύμφωνα με την Ημερησία, το πρόκριμα προκειμένου να βγουν σε διαθεσιμότητα 25 χιλιάδες υπάλληλοι του στενού δημοσίου, αφού μέσα από τον επανακαθορισμό των θέσεων ανά οργανική μονάδα μέχρι το τέλος Μαΐου και η τοποθέτηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις σωστές θέσεις θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό.

Όσοι από τους υπαλλήλους οι οποίοι βγουν σε διαθεσιμότητα δεν επαναπορροφηθούν μετά τη συμπλήρωση ενός έτους θα απομακρύνονται οριστικά.

Απόλυση περιμένει και όσους εντοπιστούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας να έχουν διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά.

Τα κρίσιμα ερωτήματα

* Σε ποια γραμματεία, διεύθυνση και τμήμα υπηρετούν

* Τι βαθμό κατέχουν, ποιος είναι ο τύπος της εργασιακής τους σχέσης και ποιο το μισθολογικό τους καθεστώς

* Τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά της θέσης τους

* Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν προβλήματα που ανακύπτουν στην εργασία τους

* Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες τυχόν λαθών τους

* Σε τι διαφοροποιείται η θέση τους από άλλες συναφείς

* Τις σχέσεις συνεργασίας που έχει ο υπάλληλος, καθώς και τη συχνότητά τους

* Τις σχέσεις αναφοράς

* Τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διαθέτει

* Την εμπειρία εργασιών

* Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται τέλος με τα σχόλια των προϊσταμένων που θα βάλουν και την τελική έγκριση σε αυτό

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 13, 2013

    Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό

    Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

    Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

    Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις "φαμίλιες",τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενειοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!!

    Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:

    Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!

    Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.

    Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.

    Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.

    Α. Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 13, 2013

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!



    Α. Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα