Σελίδες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Φιλιππίδης στη Τουρκία..

filippidis_11012014.jpg
Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Πέραν στην Κωνσταντινούπολη, βάσει διεθνούς εντάλματος, ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης. [in.gr]
Τη σύλληψη του κ. Φιλιππίδη επιβεβαίωσαν τόσο ο δικηγόρος του όσο και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Ν.Μαθιουδάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός του έγινε μέσω του κινητού του τηλεφώνου.
Η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα αναμένεται την Κυριακή, αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απορρέουν από το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.
Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά προκύπτει ότι ο κ. Φιλιππίδης εντοπίστηκε από τις τουρκικές αρχές στην περιοχή του Πέραν και συνελήφθη βάσει του διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εν συνεχεία η τουρκική αστυνομία ενημέρωσε την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ από την Αθηνα εστάλησαν στην Τουρκία τα στοιχεία για να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος.
Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Αγγ.Φιλιππίδης βρισκόταν στην Τουρκία, ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ και θα επέστρεφε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
Πέντε οι συλλήψεις

Για την υπόθεση του ΤΤ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.
Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.
Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Epikairo: Κάποια στιγμή θα γινόταν. Ο Φιλιππίδης, που ακόμα και σήμερα η ειδησεογραφία δεν μας "υπενθυμίζει"¨ότι ήταν κολλητός του Καραμανλή, στην υπερασπιστική του γραμμή πρέπει να απαντήσει στο εξής: Πως χορηγούσε εταιρικά δάνεια το ΤΤ σε επιχειρηματίες, δίχως να υπάρχει συγκροτημένο γραφείο ελέγχου; Ποιες εξασφαλίσεις παρείχαν οι επιχειρηματίες στον Φιλιππίδη για τη χορήγηση δανείων; Από το 2005-6 που το ΤΤ απέκτησε χαρακτήρα Τράπεζας (μέχρι τότε οι δραστηριότητές του αρκούνταν στα στεγαστικά δάνεια και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου), μέχρι το 2009 που αποχώρησε ο Φιλιππίδης, γιατί το ΤΤ δεν φρόντισε να αναπτύξει το τμήμα δανείων του, όπως κάνει κάθε Τράπεζα, τα οποία  ελέγχουν τα business plan κάθε επιχείρησης. Υποτίθεται ότι  έπαιρναν δάνεια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Ο Φιλιππίδης προβάλει το επιχείρημα ότι το ΤΤ είχε το μικρότερο ποσοστό έκθεσης σε επισφαλή δάνεια (5%) σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες. Αλλά αυτό το 5%, εφόσον ευσταθεί, προέκυψε κατά τρόπο σύννομο;
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7410-synelifthi-o-filippidis-sti-tourkia?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.XmA0gcRD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα