Σελίδες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Τα άκουσαν» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας από τους επαγγελματίες!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις επιχειρήσεις τους, για τα οποία ευθύνη φέρει πρωτίστως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τόνισαν στους υποψηφίους δημάρχους Τριφυλίας, επαγγελματίες της περιοχής σε συνάντηση που είχαν μαζί τους το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών. Παράλληλα , οι επαγγελματίες έθεσαν στους υποψηφίους δημάρχους ερωτήματα ζητώντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι απάντησαν με αναφορές στο όραμά τους, το σχεδιασμό και το πρόγραμμά τους, χωρίς πάντως οι περισσότεροι εξ αυτών να δίνουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, γεγονός που σχολιάστηκε!

Τη συζήτηση άνοιξε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Ανδρινόπουλος, ευχαριστώντας τους υποψηφίους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εμπόρων και των ξενοδόχων της Τριφυλίας ,τονίζοντας πως σκοπός της πρόσκλησης ήταν να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον τόπο που ζουν και εργάζονται και ν’ ακούσουν τις προτάσεις των υποψηφίων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρινόπουλος , τόνισε με έμφαση ότι «πρωτεύον μέλημά μας είναι η εξεύρεση λύσεων για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας καθώς και η προβολή και διαφήμιση και ανάδειξη του όμορφου τόπου που ζούμε» ενώ σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι ανύπαρκτος στο δήμο Τριφυλίας .
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και τέθηκαν ερωτήματα από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών συλλόγων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, Κώστα Αγγελόπουλο, να σημειώνει τη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων που απαιτείται από το Δήμο και τους συλλόγους. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα όπως τα αδέσποτα, η καθαριότητα, τα Γ.Π.Σ., η ιστοσελίδα του Δήμου, τα λιμάνια, οι Βιολογικοί Καθαρισμοί κ.α. τονίζοντας πως του Δήμου του ταιριάζει να συνδυάσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Φώτης Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε σε προβλήματα και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής αγοράς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη των Γαργαλιάνων. Μεταξύ άλλων ανέφερε τη βελτίωση του οδικού δικτύου Φιλιατρών – Γαργαλιάνων και Γαργαλιάνων – Χώρας, τη βελτίωση και τις αλλαγές στη σήμανση, των καθορισμό θέσεων παρκινγκ και το κυκλοφοριακό, τον ηλεκτροφωτισμό, τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Ακόμη σ τον τερματισμό της καύσης των σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή των Γαργαλιάνων, τη δυσοσμία από το πυρηνελαιουργείο, τη διαφήμιση, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την αξιοποίηση του αλσυλίου του προφήτη Ηλία και του Ξενώνα, και το νερό. Αναφέρθηκε επίσης, στον έλεγχο του παραεμπορίου, την προβολή μέσω του Δήμου των τοπικών αγροτικών προϊόντων, τη βελτίωση των εισόδων της πόλης και τη διοργάνωση εκδρομών και ξενάγηση στην πόλη σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Σταμάτης Τσίγκανος, αναφέρθηκε στο ένα μετά το άλλο «λουκέτα» στην έξαρση της μικροεγκληματικότητας και την ανασφάλεια των πολιτών, σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πληροφορίες για κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Όπως είπε, «λύσεις υπάρχουν, αρκεί κάποιος να ενδιαφερθεί γι’ αυτό», και συνέχισε με αναφορές για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και των αγροτιών αγαθών, τη μεταφορά της αγροτικής Υπηρεσίας του δήμου στο γεωγραφικό κέντρο που είναι τα Φιλιατρά κ.α.

«Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε;», είναι το ερώτημα που τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, ενώ ο εκπρόσωπος των Επαγγελματιών της Μαραθόπολης κ. Τεριζάκης είπε πως «ντρεπόμαστε για το χωριό μας. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί». Η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού Αθηνά Μέλλου, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί στις επιχειρήσεις του Καλού Νερού, που αναπτύσσεται τουριστικά με ταχείς ρυθμούς, εξαιτίας των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί λόγω της Natura 2000 και τόνισε πως αν «ξηλωθούν» και γκρεμιστούν τα κιόσκια και δεν υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες η περιοχή θα ερημώσει. Ακόμη είπε πως , ενόψει του καλοκαιριού έχουν δικαστήρια και κινδυνεύουν, αφού υπάρχει ακόμα το πρόβλημα και κάλεσε τους υποψηφίους και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να δρομολογήσουν – απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα .
Ο πρόεδρος των ΤΑΞΙ Κώστας Κάππος σημείωσε ότι η Καλαμάτα «καπελώνει» την περιοχή και ότι μόνο τα 2 – 3 τελευταία χρόνια ακούει τη λέξη «τουρισμός» γιατί ο κόσμος δεν είχε δώσει σημασία στον τουρισμό και την ανάπτυξη από αυτόν.

Ο πρόεδρος των καφεπωλών Γαργαλιάνων Λυκούργος Ανδρώνης αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως η ρύθμιση χρεών και το «κούρεμα» χρεών προς το δήμο, ο καθημερινός καθαρισμός και το πλύσιμο της πλατείας, τα αδέσποτα, οι χρεώσεις της ΑΕΠΙ, ο φωτισμός, η πλακόστρωση της πλατείας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ζήτησε να φτιαχτεί ένα καλαίσθητο ομοιόμορφο σκέπαστρο στην πλατεία για τους χειμερινούς μήνες.


Υποψήφιοι δήμαρχοι


Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημείωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, με τους συνεργάτες του και συζητήσεις με τους φορείς έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ καταγράφονται οι θέσεις των συλλόγων για να εμπλουτιστεί το πρόγραμμά του, τονίζοντας ότι «ως δημοτική Αρχή θα καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους συμπολίτες μας για να απαλύνουμε τον πόνο τους και να τους κάνουμε να έχουνε μία καλύτερη ζωή χωρίς να τους φορτώνουμε κι εμείς με επιπλέον χαράτσια. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι απαιτούνται καθαριότητα, σήμανση, σύγχρονη ιστοσελίδα του δήμου, επάρκεια νερού που να είναι και ποιοτικά καλό, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις αγροτικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγώνας για να μην υποβαθμιστούν ή κλείσουν το νοσοκομείο και τα Κ.Υ., Βιολογικοί Καθαρισμοί, εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ, οδικό δίκτυο, ανάδειξη παραλιών, ορεινού όγκου, μνημείων, διαδρομών στη φύση κ.α.
Ο Γιώργος Διαμάντης επεσήμανε ότι ο δήμος Τριφυλίας είναι πολυδύναμος και πολύμορφος και αφού αναφέρθηκε στις 4 ομάδες (οικονομική, τεχνική, νομική, αναπτυξιακή) του συνδυασμού του, με ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους της κοινωνίας, τόνισε πως από τις 15 μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι 12 μπορούν να αναπτυχθούν στην Τριφυλίας και από τα 176 προγράμματα, μπορούν να αξιοποιηθούν τα 117 για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ είπε να γίνει δημοψήφισμα για αυτονόμηση του δήμου!

Ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΡΑΚΙ), τόνισε πως το όραμά του είναι να λειτουργήσουν συλλογικά και μέσα από τέτοιες συλλογικές διαδικασίες θα περνάνε όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου. Ο Δήμος, τόνισε, είναι μεγάλος και έχει φυσικές ομορφιές. Χρειάζεται ο έλεγχος, η συμμετοχή των πολιτών, ο εθελοντισμός. Οι επαγγελματίες έχουν απαιτήσεις, αλλά και ο δήμος έχει απαιτήσεις. «Πληρώνουν όλοι;», ρώτησε. Ακόμη, αναφέρθηκε στα σκουπίδια και την ανακύκλωση που έχει σταματήσει.
Ο Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως, «εγώ προσωπικά, την ονειρεύομαι σαν μια Ριβιέρα (σ.σ. την Τριφυλία)! Την ελληνική Ριβιέρα. Βεβαίως δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό γίνεται μόνο με μεθοδολογία, με εργασία σκληρή, με όραμα, με οργάνωση. Να αφήσουμε παλιές εμπειρίες, να εγκαταλείψουμε τις νοοτροπίες οι οποίες δημιουργήσανε τα προβλήματα και να μπούμε σ’ ένα καινούργιο πνεύμα». Ακόμη αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και ευσχήμως «άδειασε» την παρούσα και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας λέγοντας πως «θέματα σέρνονται από τη δεκαετία του ’80!» και συμπλήρωσε πως στόχος είναι να εξυπηρετούν την καθημερινότητα με μεγαλύτερη συνέπεια και να δραστηριοποιηθούν διπλά για να κερδίσουν τις μεγάλες υποδομές. Επίσης, αναφέρθηκε στις δομές Υγείας που, όπως είπε, καμία δεν υποβαθμίζεται και δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ενισχύονται.

Ο Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε βέλη για τον «Καλλικράτη» που στόχο είχε να δώσει, να ξεπουλήσει τις δομές. Για το νοσοκομείο είπε ότι «αντέχει», αλλά είναι για κλείσιμο και ήδη υποβαθμίστηκε και είναι μια πληγή που ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν και κάλεσε τους πολίτες να αποδώσουν την ευθύνη σε αυτούς στις εκλογές που έρχονται. Ακόμη αναφέρθηκε στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία κ.α. ενώ συμπλήρωσε την περικοπή πόρων στους ΟΤΑ και δεσμεύτηκε για μείωση των τελών σε επαγγελματίες και αδύναμους οικονομικά.

Ο Σωτήρης Μπακούρος αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο για τις υποδομές, για τους οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σημείωσε τα προβλήματα με τα σκουπίδια, το νερό, τον ηλεκτροφωτισμό κ.α. Επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την κατάσταση στο Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών και σημείωσε πως χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και οι τοπικοί άρχοντες να μην είναι δέσμιοι του πολιτικού κόστους!  

του Ηλία Γιαννόπουλου













tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα