ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ………………………………………………….. ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘ.: Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών
24300 ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΠΛΗΡ.: Παντελάκη Παρασκευή
ΤΗΛ.:6972297936
|
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15-6-2014
Προς
Τα ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
|
Στις 27 και 28 Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και
Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στον Αγρίλη Φιλιατρών η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Στο διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες που
τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στα μέσα Μαΐου στην τελετή έναρξης της γιορτής
και φέτος λόγω εκλογών δεν πραγματοποιήθηκαν το διάστημα αυτό. Θα γίνουν ακόμα
μουσικές εκδηλώσεις και τα δύο βράδια, εκδηλώσεις για τα παιδιά το Σάββατο και
η έκθεση των περιπτέρων και τις δύο ημέρες.
Οι ομιλίες θα αφορούν τα εξής θέματα:
«Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην
παραγωγή καρπουζιού» με ομιλητή τον Δρ Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η εξέλιξη των εξαγωγών του ελληνικού
καρπουζιού. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των πωλήσεων;» με ομιλητή τον Τάκη
Ορφανό Εκδότη του Περιοδικού «Φρουτονέα»
Μέσα από τη γιορτή επιχειρείται η πληροφόρηση των
παραγωγών σχετικά με την καλλιέργεια και την εμπορία του καρπουζιού. Η γιορτή
προβάλλει το καρπούζι, ένα προϊόν τόσο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής
και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέσα από την ιστοσελίδα της έχουν βρεθεί
νέοι αγοραστές. Παράλληλα με τα περίπτερα δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους της
περιοχής να προβάλλουν τα προϊόντα τους ή τις καλές πρακτικές που ακολούθησαν
για να φθάσουν τα προϊόντα τους να διακριθούν στις αγορές.
Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια
Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, παραγωγούς
καρπουζιού από την Τριφυλία, τον
Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και το Σύλλογο
Γεωπόνων Τριφυλίας. Πρόεδρος της
Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.
Πληροφορίες για τη γιορτή στα τηλέφωνα 6972297936
(Παντελάκη Παρασκευή) και 6947840650 για περίπτερα.
Εκ
μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο
Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα