Σελίδες

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμος Καλαμάτας για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: Ραβασάκια ακόμα και σε πεθαμένους

Ο Δήμος Καλαμάτας για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: Ραβασάκια ακόμα και σε πεθαμένους

Γράφτηκε από την  Κέλλυ ΔημητρούλιαΠερίπου 25.000 κλήσεις ακόμα και σε πεθαμένους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τη δεκαετία του '80, έστειλε ο Δήμος Καλαμάτας και δεν είναι λίγοι οι απόγονοι των παραληπτών που διαμαρτυρήθηκαν έντονα κάνοντας λόγο για... κακόγουστη φάρσα.
Από τη μεριά του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ενημερωτικά σημειώματα προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλέτες για τη δυνατότητα που τους δίνεται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Εξηγεί όμως, ύστερα από τις διευκρινίσεις που ζητήσαμε, πως σε κάθε περίπτωση οι οφειλέτες ή οι κληρονόμοι τους, στην περίπτωση που δε βρίσκονται οι ίδιοι εν ζωή, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δημαρχείο για να διερευνηθεί ξεχωριστά η κάθε περίπτωση, αφού οι κλήσεις παραγράφονται με το πέρας της 20ετίας και πιθανότατα ένας μεγάλος αριθμός αυτών των κλήσεων να μην πρέπει να πληρωθούν. Διευκρινίζει όμως πως η βεβαίωση παραβάσεων του Κώδικα μπορούσε να γίνει εντός 5ετίας, οπότε τροποποιείται το χρονικό διάστημα μέχρι την παρέλευσης της 20ετίας, κατά περίπτωση. Σημειώνει δε πως παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί αργότερα, λόγω αγνώστου ιδιοκτήτη. 
Οσον αφορά στο λόγο που ο δήμος διεκδικεί την είσπραξη των οφειλών από παραβάσεις που έχει βεβαιώσει η Τροχαία, ο κ. Μπούχαλης εξηγεί πως η είσπραξη των κλήσεων γίνεται από τους δήμους, καθώς πρόκειται για έσοδο που παραμένει στους δήμους.
Πάντως, η μαζική αποστολή κλήσεων της Τροχαίας από το Δήμο Καλαμάτας ακόμα και σε περιοχές εκτός του διευρυμένου δήμου, προκάλεσε αναστάτωση κυρίως στις οικογένειες όσων δεν βρίσκονται εν ζωή, όχι τόσο λόγω του χρηματικού ποσού, όσο λόγω του γεγονός πως ο δήμος το... θυμήθηκε μετά από 20 - 30 χρόνια.
Ο Νίκος Καλογερόπουλος παρέλαβε μία από τις πολλές κλήσεις που έστειλε ο δήμος στην περιοχή της Μεθώνης, μόνο που ο πατέρας του έχει πεθάνει από το 2011 και οι κλήσεις αφορούν σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης στην Καλαμάτα το 1986. "Γιατί δε του το έστελναν τότε και περίμεναν τόσα χρόνια; Κακώς τον ενοχλούν εκεί που βρίσκεται πλέον. Ας είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τα αρχεία τους με το ποιοι είναι εν ζωή και ποιοι όχι" λέει αγανακτισμένος και τονίζει πως το αυτοκίνητο έχει αποσυρθεί προ ετών. "Δεν είναι τα λεφτά. Είναι η αμαρτία και η βλακεία" τονίζει.
Ο Χρήστος Κλεφτόγιαννης παρέλαβε πρόσφατα μια κλήση στο όνομα του πατέρα του που επίσης έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 3,5 χρόνια, ενώ το αυτοκίνητο έχει αποσυρθεί από το 1991. Οι κλήσεις αναφέρονται στα έτη 1987 και 1988, στην αρχή και τα τέλη του Οκτωβρίου, για παράνομη στάθμευση. "Να τους δώσω τη διεύθυνση να τον βρούνε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πληρώσαμε για 6 μήνες παράταση στο νεκροταφείο" λέει αγανακτισμένος και ο ίδιος, σχολιάζοντας πως "ψάχνουν τους πεθαμένους να τους πάρουν τα δαχτυλίδια".
Ειδικότερα πάντως, από τη μεριά του Δήμου Καλαμάτας ο κ. Μπούχαλης διευκρίνισε πως: "Εμείς ενημερώνουμε για τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου να ενημερωθούν οι οφειλέτες με κάθε πρόσφορο μέσο. Ετσι, προέκυψε το ζήτημα. Από την άλλη πρέπει να γίνει κι εκκαθάριση στα αρχεία του δήμου". Ο κ. Μπούχαλης εξηγεί πως πρόκειται για πολλά μικροποσά από 20 έως 100 ευρώ περίπου, ενώ για μεγαλύτερα ποσά είχε γίνει ενημέρωση το καλοκαίρι. Οπως υπογραμμίζει, για οφειλές πάνω από 300 ευρώ δεσμεύεται και ο ΑΦΜ του οφειλέτη, με συνέπεια να μη μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των προσαυξήσεων το ποσό ξεπερνά τα 300 ευρώ.
Αναφορικά με τη διαγραφή των κλήσεων, εξηγεί πως πλέον αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δικαστική απόφαση όσον αφορά σε κλήση του Κώδικα.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/49416-paravaseis-kok-ravasakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα