Σελίδες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Guindos: Διαπραγματεύσεις για 3ο πακέτο έως €50 δισ. - διαψεύδουν Dijsselbloem και Juncker


Οι χώρες τις ευρωζώνης βρίσκονται σε συνομιλίες για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδας ύψους μεταξύ 30-50 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, μία νέα συμφωνία διάσωσης θα προσφέρει πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα. Ακόμη ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, πρόσθεσε ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική για την Ελλάδα εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η συμμετοχή της Ισπανίας στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μπορεί να κυμανθεί έως 13-14% δήλωσε ο Luis de Guindos.
Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας επικαλούμενα ανώνυμες δηλώσεις Ευρωπαϊων αξιωματούχων, έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα FAZ ανέφερε σε δημοσίευμά της την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει επιπλέον δάνεια αξίας 20 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο.
Αργότερα την ίδια ημέρα, το γερμανικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, μετέδωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές. Υπήρχε "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Dijsselbloem: Δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem όπως μεταδίδει το Reuters.

"Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης", δήλωσε η εκπρόσωπος Simone Boitelle.

Η δήλωση αυτή ακολουθεί τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos ο οποίος νωρίτερα σήμερα είπε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα αξίας μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ.

Juncker: Δεν γίνονται συζητήσεις στην Ευρωζώνη 

Δεν υπάρχουν συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker μιλώντας στο Reuters στο Βερολίνο στον απόηχο των δηλώσεων του Ισπανού υπουργού Οικονομικών ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αξίας 30 δισ. με 50 δισ. ευρώ.

"Δεν υπάρχουν συζητήσεις για κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Juncker στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Βερολίνο, σχολιάζοντας τις αναφορές για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Δεν αποκλείει τρίτο "πακέτο" μετά τον Ιούνιο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την Ελλάδα να οδεύει προς ένα τρίτο "πακέτο" στήριξης, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis να προστίθεται στη λίστα.

Σύμφωνα με το Bloomberg,ο Dombrovskis είπε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης όταν λήξει το υφιστάμενο πρόγραμμα τον Ιούνιο, ακόμη και με τη μορφή μιας πιστωτικής γραμμής, επειδή οι αγορές μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμες να δανείσουν στην κυβέρνησή της.

Σε συνέντευξή του στη Ρίγα, ο Dombrovskis είπε πως η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος τις προσεχείς εβδομάδες και έπειτα "θα δούμε τι θα υπαγορεύσουν οι αγορες".

"Μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί έναν πρόσθετο διακανονισμό μετά τη λήξη του προγράμματος της", είπε ο Dombrovskis, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει το ευρώ και τη νομισματική ένωση. Πρόσθεσε πως ο Τσίπρας αντιμετωπίζει διαφορετικές συνθήκες από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά και ίσως να μην έχει το ίδιο εύρος επιλογών.

"Με την προηγούμενη κυβέρνηση, συζητούσαμε πώς η Ελλάδα θα ανακτήσει τη χρηματοδότηση από τις αγορές με μια προληπτική πιστωτική γραμμή ή μια ενισχυμένη πιστωτική γραμμή", είπε ο Dombrovksis. "Ωστόσο τώρα, αυτό το σενάριο μοιάζει λιγότερο πιθανό, δεδομένης της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αστάθειας".
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα