Καταστήματα της Καλαμάτας φαίνεται ότι εμπλέκονται στο δίκτυο με τα μαγαζιά τα οποία συνεργάζονταν με το κύκλωμα που έστηνε ηλεκτρονικά παιχνίδια με “φρουτάκια” και το οποίο εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 5 Μεσσήνιοι, 3 γυναίκες και 2 άνδρες, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι καταστημάτων και όπως μάθαμε δεν είχαν κάποια αρχηγική θέση ή βρίσκονταν κοντά στα ηγετικά μέλη του σκληρού πυρήνα. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας συνολικά συνελήφθησαν 39 άτομα, εκ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και 4 βασικά μέλη της. Η σπείρα φέρεται ότι είχε εγκαταστήσει παράνομο επίγειο δίκτυο τζόγου σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, μεταξύ αυτών και η Μεσσηνία.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει πως επρόκειτο για μια πολυμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση και διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού “φρουτάκια” μέσω παράνομου διαδικτυακού ιστότοπου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
και υπαλλήλων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Εύβοια και Βοιωτία) συνολικά 39 άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο 44χρονος αρχηγός της και τέσσερα βασικά μέλη, 37χρονη Ρωσίδα και τρεις Ελληνες, ηλικίας 51, 53 και 65 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμα 29 ατόμων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή, της πλαστογραφίας, καθώς και παράβαση των νόμων για τη ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, την εγκληματική οργάνωση συγκρότησε ο 44χρονος, από κοινού με τα τέσσερα βασικά μέλη και δραστηριοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2016 σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντάχθηκαν σε αυτή σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και προγραμματιστή. Η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη ιεραρχικά και με διαρκή δράση, ενώ σκοπός της ήταν η απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους και η πρόκληση βλάβης σε ξένη περιουσία, προβαίνοντας σε παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια. Για την εκπλήρωση του σκοπού τους, ο 44χρονος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εξασφάλισαν: Μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν σε εξυπηρετητή (server), που διαχειρίζονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ευρύ δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία εγκατέστησαν παράνομο λογισμικό (software) για τη διενέργεια των παιχνιδιών και τη χρήση πλαστού σήματος. Τη στρατολόγηση – ένταξη στην οργάνωση ατόμων που εκμεταλλεύονταν τα προαναφερόμενα καταστήματα, αποδίδοντας σε αυτά μερίδιο των παράνομων κερδών. Την προμήθεια προπληρωμένων καρτών και μεγάλο πελατολόγιο.
Ειδικότερα, ο αρχηγός και τα βασικά μέλη της οργάνωσης εγκατέστησαν σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επίγειο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι ήταν διασυνδεδεμένοι τόσο μεταξύ τους, όσο και με κεντρικό υπολογιστή (server) στο σπίτι του 44χρονου. Μέσω του δικτύου επιτρεπόταν η διενέργεια τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών τύπου “φρουτάκια”, σε αληθοφανή ιστότοπο πραγματικής - νόμιμης εταιρείας διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, χωρίς την έγκρισή της.
ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
Τη διαχείριση είχαν ο 44χρονος και η 37χρονη, οι οποίοι προμήθευαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με συγκεκριμένους λογαριασμούς πρόσβασης στον παράνομο ιστότοπο και προπληρωμένες κάρτες. Περαιτέρω είχαν τη δυνατότητα να επηρεάζουν το αποτέλεσμα των παιχνιδιών, ενώ προσέλκυαν παίκτες που συμμετείχαν στα παιχνίδια, από κοινού με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Επιπλέον και προκειμένου να προσδώσουν νομιμοφάνεια στην εγκληματική τους δραστηριότητα, κατήρτιζαν ιδιωτικά συμφωνητικά διαφήμισης μεταξύ εταιρείας -νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο 44χρονος- και των ιδιοκτητών των καταστημάτων, παρέχοντας έντυπα πρόσφορα προς επίδειξη σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιες Αρχές, καθώς και σε θαμώνες – παίκτες, προκειμένου να πεισθούν για την εγκυρότητα του ιστότοπου που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.
34 ΕΡΕΥΝΕΣ
Κατά τις 34 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θυρίδες θησαυροφυλακίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό ύψους 68.184,10 ευρώ, 70 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 115 ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, 28 συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM, 72 προπληρωμένες κάρτες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εκτιμάται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το ποσό 300.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ 34 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον τακτικό ανακριτή. Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. eleftheriaonline
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα