Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Τι σημαίνει η ανεξαρτητοποίηση Κατσιαντώνη -«Yπόγειες» διαδρομές βουλευτών, αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ και ζυμώσεις εν όψει εκλογών

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
katsiadonisΓράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Κατσιαντώνη - ο οποίος οδεύει προς τη ΝΔ, αφού δήλωσε λίγη ώρα μετά την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής (Θέμα FM) πως είναι κεντρώος και νεοφιλελεύθερος - είναι η τρίτη βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων εν μέσω θητείας.
Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί επιβεβαίωση των όσων ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Βουλής ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο και κινητικότητα μεταξύ των βουλευτών των μικρότερων κομμάτων ή των ανεξάρτητων. Επιχείρημα που έχει αξιοποιήσει και το κυβερνητικό στρατόπεδο, στην προσπάθειά του να πείσει πως μπορεί να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία ακόμη και στην περίπτωση «ατυχήματος» με τους ΑΝΕΛ.
Την αρχή, άλλωστε, έκανε μία πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων: η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Και το όνομα του Γιώργου Κατσιαντώνη είχε επίσης συζητηθεί σε ανύποπτο χρόνο για προσχώρηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ενός ακόμη βουλευτή του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη: του Αναστάσιου Μεγαλομύστακα - ο οποίος, πάντως, διέψευσε τις φήμες.

Αντίστοιχο «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει εκδηλωθεί και στην περίπτωση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος επίσης έχει διαψεύσει το ενδεχόμενο, αλλά έχει δηλώσει π.χ. ότι θα στηρίξει μια συμφωνία για το Σκοπιανό που πληρεί τους όρους που έχει θέσει η κυβέρνηση και επιπλέον έχει στηρίξει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες συναδέλφων του από το κυβερνών κόμμα.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, σε ανύποπτο χρόνο έχουν αναφερθεί με θερμά λόγια στον έτερο βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Λυκούδη, με τον ίδιο να παραμένει πάντως προσηλωμένος στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, μέσα από την κίνηση των «Μεταρρυθμιστών» που έχει συγκροτήσει.

Αντίστοιχα, το όνομα του Γιώργου Αμυρά έχει ακουστεί για τη ΝΔ - με τον ίδιο επίσης να διαψεύδει, αλλά να μην αποκλείεται τελικώς το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει τη βουλευτική του θητεία με το Ποτάμι και να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Στην όλη συζήτηση υπεισέρχεται και ο παράγοντας ΑΝΕΛ, καθώς τρεις εν ενεργεία βουλευτές έχουν τακτικές επαφές με την Κουμουνδούρου και έχουν εξετάσει - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι, έστω, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και να στηρίξουν την κυβέρνηση, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει ρήξη για το Σκοπιανόή όποιο άλλο θέμα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, σε σχέση με την αρχική σύνθεση της Βουλής, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και εκτός της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που «διάλεξε» τον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ έχουν προσχωρήσει οι Ιάσονας Φωτήλας και Κατερίνα Μάρκου (από το Ποτάμι) και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς (από την Ένωση Κεντρώων) και ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (από το Ποτάμι).
πηγή:thecaller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα