Στη χώρα όπου οι εργαζόμενοι μπορεί κυριολεκτικά να πεθαίνουν από τη δουλειά, το πιο δύσκολο στοίχημα για τις επιχειρήσεις είναι να στείλουν τους υπαλλήλους για ύπνο!
Ο θάνατος από υπερωρίες είναι συχνό φαινόμενο: δημοσιογράφος 31 ετών πέθανε από καρδιακή πάθηση, έχοντας φθάσει τις 159 ώρες υπερωρίας σε ένα μήνα. Εκτιμάται ότι η στέρηση ύπνου κοστίζει στην εθνική οικονομία 138 δισ. ευρώ το χρόνο.
Ο λόγος για την Ιαπωνία, όπου οι επιχειρήσεις φθάνουν στο σημείο να καθιερώνουν επίδομα… ύπνου για να δώσουν κίνητρο στους υπαλλήλους να δουλεύουν λιγότερο και να μένουν περισσότερες ώρες στο κρεβάτι.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας έχει εκδώσει οδηγίες για τους εργοδότες ώστε να βοηθήσουν στην εξάλειψη της στάσης «ο ύπνος δεν είναι τόσο σημαντικός» που
κυριαρχεί και επισημαίνει στις επιχειρήσεις τη σημασία και τα οφέλη που έχει ο ύπνος για τους εργαζόμενους. Τα σημάδια δείχνουν να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, με την Ιαπωνική Εταιρεία Έρευνας Ύπνου να προειδοποιεί ότι το 71% των ενήλικων αντρών στη χώρα κοιμάται λιγότερο από επτά ώρες το βράδυ, ενώ ανησυχία προκαλεί πως το 30% των ενηλίκων βασίζεται στο αλκοόλ για να κοιμηθούν. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα