Οδηγίες για τα τρόφιμα που θα βρεθούν στο εορταστικό τραπέζι εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.
Η αυξημένη ζήτηση στην αγορά και η βιασύνη για τις ετοιμασίες μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη τα οποία πιθανώς να προκαλέσουν προβλήματα που όχι μόνο θα καταστρέψουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μικρών και μεγάλων.
Για την αγορά τροφίμων ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει:
Βάλτε σε ξεχωριστές σακούλες τα κρεατικά και μην τα ανακατεύετε με έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, ώστε να αποφεύγετε πιθανή διασταυρούμενη μικροβιακή
επιμόλυνση. Τα κατεψυγμένα και τα προϊόντα ψυγείου, να μπαίνουν τελευταία στο καρότσι, για να μη μένουν πολύ ώρα εκτός ψυγείου
Το νωπό κρέας και οι γαλοπούλες πρέπει διατίθεται υπό ψύξη μεταξύ 2 και 5 βαθμών Κελσίου, ενώ τα κατεψυγμένα από –18 βαθμούς και κάτω
Ελέγξτε τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων και τις πινακίδες για την προέλευση του κρέατος
Οι νωπές, εγχώριες, μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες, χωρίς πούπουλα) και να
φέρουν σήμανση καταλληλότητας
Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και ημερομηνία ανάλωσης
Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία
Μην αγοράζετε τυριά που βρίσκονται εκτός ψυγείων
Ελέγξτε τις θερμοκρασίες υπό τις οποίες διατηρούνται τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής που θέλετε να αγοράσετε
Ο παρασκευαστής οφείλει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την ύπαρξη αλλεργιογόνων σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Προτιμήστε ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, αποφύγετε τους πλανόδιους πωλητές
Ελέγξτε αν ο υπάλληλος που σας εξυπηρετεί τηρεί τους κανόνες υγιεινής
Αποψύξτε πλήρως το κρέας πριν το μαγειρέψετε, τοποθετώντας το κατά προτίμηση στη συντήρηση του ψυγείου, καλυμμένο με προστατευτική μεμβράνη και μέσα σε δοχείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα