Εμείς, ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου προτείνουμε:
1. Επαναφορά των μετακινημένων ιατρών χειρουργού επιμελητή α’ και αναισθησιολόγου επιμελητή α’ , ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των χειρουργείων και της χειρουργικής κλινικής
2. Ταυτόχρονα, ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών όλων των
ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στις εφημερίες.
3. Πρόσληψη επικουρικών ιατρών στις εξής ειδικότητες: Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Νεφρολογικής, Ορθοπαιδικής και Ακτινολογικού με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου.
4. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ, βάσει του Οργανισμού του 2012, με ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς. Διότι με τις παρούσες συνθήκες κανείς γιατρός δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει κενή οργανική θέση στο νοσοκομείο μας, όταν αυτό υπολειτουργεί, ώστε να μην μπορεί να ασκήσει τα ιατρικά του καθήκοντα και να παράγει έργο.
5. Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε: επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.
6. Άμεση πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διοικητή, που παραμένει κενή μετά την αποδοχή παραίτησης του προκατόχου στις 3/6/2019. Και ενώ η θητεία του αναπληρωτή διοικητή έληξε στις 31/8/2019, η θέση δεν προκηρύχθηκε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ στις 16/9/2019 για την κάλυψη της κενής θέσης αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Προκαλεί εύλογα ερωτήματα για ποιον λόγο δεν έγινε η προκήρυξη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή για το νοσοκομείο μας, όπου με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η νέα διοίκηση θα μπορούσε να δώσει λύσεις.
7. Αναδιαμόρφωση του Οργανισμού του 2012 και αύξηση των κενών θέσεων σε όλους τους τομείς, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των τμημάτων του.
8. Απώτερος στόχος μας είναι η αποσύνδεση του νοσοκομείου μας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η επαναφορά του στο προ του 2012 καθεστώς λειτουργίας, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία του και η διαχείριση των προβλημάτων του».
Όπως αναφέραμε στο χθεσινό φύλλο, κοινό αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, των συλλογικών φορέων της περιοχής, του Δήμου Τριφυλίας, δημοτικών παρατάξεων, καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας στην Τριφυλία, είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Κι αυτό έγινε πασιφανές κατά τη συνάντηση.
Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αντί άλλου λόγου ανέγνωσε επιστολή που είχε στείλει το 2011 στον υπουργό Υγείας, τότε που έγινε η «διασύνδεση» του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αυτό της Καλαμάτας και ουσιαστικά ξεκίνησε η συρρίκνωση των υπηρεσιών του. Αίσθηση προκάλεσε στη συνέχεια η τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου προσφέρουν υπηρεσίες μόνο 13 μόνιμοι ιατροί και τονίζοντας ότι η Υγεία δεν πρέπει προσεγγίζεται με νούμερα.
Στοιχεία για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανέφερε ο παιδίατρος Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ενώ ο ορθοπαιδικός ιατρός, Σωτήρης Νταβέλης, σημείωσε ότι έχουν χειρουργήσει 460 ορθοπαιδικά περιστατικά τα τελευταία χρόνια, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα. «Έχω διαβεβαιώσεις από υψηλό επίπεδο ότι δε θα κλείσει, αλλά θα αναβαθμιστεί και θα έχουμε επιστροφές πουλακίδων…», τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της Τριφυλίας έχουν δικαιώματα και αναφέροντας πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και θα υπάρχουν θετικές δηλώσεις.
Στην αναγκαιότητα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας, Κώνστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ως ιατρός αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην περιοχή της Ολυμπίας.
Ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει δύο μεγάλες επαρχίες γειτονικών νομών και ουσιαστικά είναι νομαρχιακή η εμβέλειά του, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στην πλήρη στελέχωση και αυτονόμησή του.
Από την ΠΟΕΔΗΝ, ο Ιωάννης Λαζαρίδης επισήμανε ότι το όλο ζήτημα για τη λειτουργία του είναι η αποσύνδεση των νοσοκομείων απέναντι στην πολιτική για ένα νοσοκομείο ανά νομό.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία», Σωτήρης Μπακούρος, είπε ότι πρέπει να παλέψουν για την αποσύνδεση του νοσοκομείου από αυτό της Καλαμάτας και τη στελέχωσή του.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, τόνισε ότι το βασικό – που είναι και το δύσκολο – είναι η κατάργηση της διασύνδεσης και η αυτοτέλεια και αυτονομία του σε Οργανισμό και λειτουργία, καθώς και το να μη γίνονται μετακινήσεις ιατρών.
Πρόσθεσε δε ότι οι επικουρικοί είναι «ασπιρίνη» στο πρόβλημα, ενώ ορισμένοι γιατροί δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ωστόσο εξήρε την προσφορά του προσωπικού στο σύνολό του, με τις εξαιρέσεις που ανέφερε.
Η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ζήτησε τη δημιουργία επιτροπής για να επισκεφθούν το υπουργείο Υγείας.
Δύο βασικούς στόχους τόνισε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, Δημήτρης Δριμής, τη στελέχωση και τη διοικητική αυτοτέλεια, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, αναφέρθηκε στη μαζική κινητοποίηση από κόσμο και φορείς απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τη δημόσια υγεία.
Εκ μέρους του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, χαιρετισμό απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, Άννα Καλογεροπούλου-Κανελλοπούλου, ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη γίνει επαφές του με τον υφυπουργό Υγείας, τονίζοντας πως «είμαστε σε καλό δρόμο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα