Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 57 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.
Τα 1.212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία
70 ετών και άνω.
Από το σύνολο των 4.336 κρουσμάτων, 1.212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής:
επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα