Όταν ψωνίζουμε στο σουπερμάρκετ:
Ξεκινάμε βάζοντας στο καρότσι μας τα μη ευπαθή τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (π.χ. όσπρια, κονσέρβες, ζυμαρικά, καφέ). Έπειτα συνεχίζουμε με τα ευπαθή που χρειάζονται ψυγείο (π.χ. κρέας, ψάρι, τυριά, γάλα) και αφήνουμε για το τέλος τα κατεψυγμένα.
Ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης στα τυποποιημένα προϊόντα.
Στις σακούλες φροντίζουμε να τοποθετούμε όλα τα προϊόντα ψυγείου μαζί, ιδανικά σε ειδικές σακούλες που διατηρούν τη θερμοκρασία τους.
Μόλις ολοκληρώσουμε τα ψώνια μας, δεν χάνουμε χρόνο και πηγαίνουμε απευθείας σπίτι.
Όταν επιστρέφουμε σπίτι:
Μόλις γυρίσουμε στο σπίτι, ασχολούμαστε πρώτα με τις σακούλες στις οποίες έχουμε βάλει τα ευπαθή τρόφιμα και αποθηκεύουμε κάθε προϊόν στο ψυγείο ή κατάψυξη.
Πόσο καιρό διατηρούνται τα τρόφιμα στο ψυγείο;
Προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής των τροφίμων, βασική προϋπόθεση είναι να τα βάζουμε στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο.
Δέκα κανόνες για να διατηρούνται τα τρόφιμα όσο πιο φρέσκα γίνεται:
Τοποθετούμε τα πιο ευπαθή προϊόντα (ή αυτά που θέλουμε να διατηρήσουμε περισσότερο) στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου, δηλαδή στα ράφια που βρίσκονται κοντά στην κατάψυξη ή στο βάθος των ραφιών
Δεδομένου ότι η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή στην πόρτα του ψυγείου, εκεί βάζουμε προϊόντα μακράς διαρκείας, όπως τα αναψυκτικά, οι χυμοί και οι μπίρες
Δεν φορτώνουμε το ψυγείο με πολλά πράγματα, γιατί έτσι τείνει να ανεβαίνει η θερμοκρασία του
Δεν κόβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε σκοπό να βάλουμε στο ψυγείο, ούτε αφαιρούμε τη φλούδα τους
Τυλίγουμε τα φρούτα με αδιαφανείς σακούλες προτού τα βάλουμε στο ψυγείο
Δεν στοιβάζουμε το ένα τρόφιμο πάνω στο άλλο, γιατί εμποδίζουμε την ομοιόμορφη ψύξη τους
Δεν βάζουμε ζεστό φαγητό στο ψυγείο, αλλά περιμένουμε πρώτα να κρυώσει
Αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε και να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου
Δεν τοποθετούμε κοντά μαγειρεμένα και ωμά τρόφιμα
Ποτέ δεν ξαναβάζουμε στην κατάψυξη τρόφιμα που έχουμε αποψύξει vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα