Οι Αμερικανοί που είχαν ξοδέψει κοντά στα 230 εκατ. δολάρια για σύγχρονα προγράμματα ασφαλείας και είχαν προσλάβει 30.000 αστυνομικούς και στρατιώτες για την φύλαξη των εγκαταστάσεων, απέτυχαν παταγωδώς!
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν μπει στη 2η εβδομάδα τους, όταν εξερράγη η βόμβα στο Ολυμπιακό Πάρκο, την ώρα που περίπου 50.000 επισκέπτες παρακολουθούσαν μια συναυλία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 111 τραυματίστηκαν.
Λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Ατλάντα δέχτηκαν μια πληροφορία για ύπαρξη τσάντας με εκρηκτικό μηχανισμό στο χώρο της συναυλίας. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση για εκκένωση του χώρου. Η έκρηξη έγινε δίπλα σε πύργο που είχε κατασκευαστεί για την τοποθέτηση ηχητικών και φωτιστικών εξαρτημάτων.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για περισσότερα θύματα ενώ περιέγραφαν τραγικές εικόνες.
24 χρόνια μετά το Μόναχο, ο κόσμος θρηνούσε νεκρούς και τραυματίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες από τρομοκρατική ενέργεια.
Ο Ρίτσαρντ Τζούελ βρέθηκε άθελά του στο μάτι του κυκλώνα.
Το θύμα εξ' αντανακλάσεως...
Να σημειώσουμε ότι κάποιος ειδικός φρουρός, ο Ρίτσαρντ Τζούελ είχε ανακαλύψει κι άλλες βόμβες και αρχικά υμνήθηκε ως ήρωας, για να κατηγορηθεί αμέσως μετά ως ύποπτος. Στη βάρδιά του τότε, ο Ρίτσαρντ Τζούελ, είχε εντοπίσει στο Ολυμπιακό Πάρκο σάκο με τρεις βόμβες και κινητοποίησε τις Αρχές, βοηθώντας τους να εκκενώσουν τον χώρο πριν εκραγεί ο μηχανισμός, αποτρέποντας το θάνατο περισσοτέρων ανθρώπων.
Στην αρχή χαιρετίστηκε από τα Μέσα ως ήρωας, όμως γρήγορα θεωρήθηκε ύποπτος από το FBI και τις τοπικές Αρχές. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, με εντελώς αβάσιμες πληροφορίες, στοχοποίησαν τον Τζούελ και χωρίς αποδείξεις τον καταδίκασαν στο «λαϊκό δικαστήριο των Μedia».
Αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε επίσημα, ο Τζούελ, αντιμετωπίστηκε απάνθρωπα από τα αδηφάγα τηλεοπτικά κανάλια. Ελέγχθηκε από τις Αρχές και απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες που του απέδιδαν, αλλά το γεγονός αυτό δεν ήταν κάτι σοβαρό για να απασχολήσει τα Media. Ο Τζούελ πέθανε στα 44 του χρόνια από καρδιά. Η περίπτωσή του έγινε ταινία από τον Κλιντ Ίστγουντ με τίτλο: «Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ»…
Ο Έρικ Ρούντολφ πληρώνει για τα εγκλήματά του.
Το 1998 κάποιος Έρικ Ρούντολφ, ένθερμος πολέμιος των αμβλώσεων, αναγνωρίστηκε ως ύποπτος και κατηγορήθηκε για τη βομβιστική επίθεση στο Ολυμπιακό Πάρκο, αλλά και για βομβιστικές επιθέσεις το 1997 σε γκέι μπαρ και σε κλινική αμβλώσεων στην Ατλάντα.
Στις 31 Μαΐου του 2003, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε περισσότερα από πέντε χρόνια, ο Ρούντολφ, ο οποίος είχε διαφύγει στα Απαλάχια Όρη, συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Ρούντολφ μολόγησε και τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις και καταδικάστηκε σε πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης το 2005.
Στις 31 Μαΐου του 2003, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που κράτησε περισσότερα από πέντε χρόνια, ο Ρούντολφ, ο οποίος είχε διαφύγει στα Απαλάχια Όρη, συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Ρούντολφ μολόγησε και τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις και καταδικάστηκε σε πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης το 2005.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα