Σελίδες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μετά τις 11 Απριλίου στη δημοσιότητα ο "Καλλικράτης" .



Μετά την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου "Καλλικράτης", που προβλέπει τη νέα "αρχιτεκτονική" των δήμων στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών με τον Πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση ζητούν οι νομάρχες της χώρας.

Συνάντηση με Πρωθυπουργό και Ραγκούση ζητούν οι νομάρχες
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ζητούν άμεσα οι νομάρχες, απαιτώντας να παραλάβουν το σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, πολύ πριν αυτό κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ, τη Μ. Τετάρτη, αποφασίστηκε η σύγκληση των νομαρχών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου και η προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο για τον "Καλλικράτη", προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικότερα όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορούν τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες του β' βαθμού της αυτοδιοίκησης, τους αιρετούς περιφερειάρχες.

Σημειώνεται ότι οι νομάρχες απέστειλαν επιστολή και προς τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο επίσης ζητούν συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν και να διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα