Σελίδες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΑΕΚ: Απλώνει τα δίχτυα για να βρίσκει παίχτες ...



Αρναρ Γκρέταρσον, Τόνι Σαβέβσκι, Ντανιέλ Μπατίστα... Πρόκειται για τους ανθρώπους του Σταύρου Αδαμίδη στο νέο ξεκίνημα που κάνει η ΑΕΚ με τον «έμπιστο» του Πέτρου Παππά.

Τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, με αμέτρητες συμπάθειες στη μεγάλη οικογένεια της Ενωσης, οι οποίοι αναλαμβάνουν, ο καθένας από την πλευρά του, τη δύσκολη αποστολή της ενίσχυσης του έργου του προπονητή για τη νέα αγωνιστική χρονιά...

Μιλώντας σε ισλανδική ιστοσελίδα ο Γκρέταρσον εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το νέο «κεφάλαιο» που ανοίγει στην καριέρα του και αποκάλυψε τον ρόλο του στην ΑΕΚ: «Εγώ θα παρακολουθώ όλους τους ποδοσφαιριστές κι από κει και πέρα θα είναι θέμα του προπονητή η επιλογή τους.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα σκάουτινγκ στην ΑΕΚ για την Ελλάδα, αλλά σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε και στην Ευρώπη. Επιπλέον, σε συνεργασία με τις ακαδημίες θα προωθούνται ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισλανδός.


Αναβάθμιση
Ο Ντανιέλ Μπατίστα έρχεται για να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Τόνι Σαβέβσκι στις ακαδημίες της ΑΕΚ, αφού ο Σκοπιανός αναβαθμίζεται από τον Σταύρο Αδαμίδη.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Σαβέβσκι; Θα ενεργοποιηθεί στις αγορές των Βαλκανίων και παράλληλα θα φθάνουν στα χέρια του όλες οι εισηγήσεις των σκάουτερ (4 με 5 στον αριθμό) που θα απαρτίζουν αυτό το σύστημα.

Στη συνέχεια ο Σαβέβσκι θα πηγαίνει τους «φακέλους» των υποψήφιων στόχων στον Γκρέταρσον και ο Ισλανδός θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Για την ακρίβεια, ο προπονητής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 με 5 ποδοσφαιριστές για κάθε θέση, με τον Γκρέταρσον να του βάζει το «ταβάνι» στα χρήματα που διαθέτει η διοίκηση για την κάθε μεταγραφή. Δηλαδή ο Μπάγεβιτς θα παίρνει την ευθύνη για κάθε ποδοσφαιριστή που θα επιλέγει από τη λίστα του τμήματος σκάουτινγκ κι όχι ο τεχνικός διευθυντής.

Ακριβώς τα ίδια θα ισχύουν και στην περίπτωση που λυθεί η συνεργασία με τον Μπάγεβιτς κι έρθει στη θέση του άλλος προπονητής.

«Εχει αλλάξει η νοοτροπία μας, υπάρχει μεγαλύτερη όρεξη στους ποδοσφαιριστές και στα πλέι οφ θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται ο κόσμος της ΑΕΚ», δήλωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, στο πλαίσιο της βράβευσής του στο χθεσινό All star game, για τη νίκη του επί του Τζιμπρίλ Σισέ στον διαγωνισμό των πέναλτι.

Αντίθετα, ο Κρίστιαν Νέμεθ αποτύπωσε τις σκέψεις του στο προσωπικό του blog! «Είμαστε ενωμένοι και περιμένω με αγωνία τα πλέι οφ. Οσο για τον μέλλον μου, η ΑΕΚ θέλει να με κρατήσει για ακόμη έναν χρόνο, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στη Λίβερπουλ».

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Secolo XIX», η Τζένοα θεωρεί δεδομένη την απόκτηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη.
ΠΗΓΉ:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα