Σελίδες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αρνούνται εμπλοκή Κοντός, Μπασιάκος

Του Γιωργου Π. Τερζη

Με αιχμές, ονομαστικά του κ. Αλέκου Κοντού για τον κ. Κώστα Κιλτίδη και, εμμέσως, του κ. Ευάγγελου Μπασιάκου για τον κ. Πέτρο Δούκα ως προϊστάμενο της Κτηματικής Εταιρείας, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος καταθέσεων από τους υπό διερεύνηση υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Καίτοι, όλοι όσοι κατέθεσαν, με υπόμνημα ή διά ζώσης όπως ο Γ. Βουλγαράκης, ευθυγραμμίστηκαν με τη γραμμή του κ. Κ. Καραμανλή ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο και οι όποιες αστοχίες οφείλονται όχι σε πράξεις ή παραλείψεις υπουργών, αλλά στις επιδιώξεις τρίτων (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, στελέχη Δημόσιας Διοίκησης), η «πληγή» που άνοιξε η υπόθεση Βατοπεδίου στη Ν.Δ. παραμένει ανοιχτή,
εν αναμονή και της απόφασης της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ που δείχνει αποφασισμένο να οδηγήσει κάποιους εξ αυτών στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο -όπως εκτιμούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες- θα κρίνει υπέρ της παραγραφής των όποιων αδικημάτων.

Το υπόμνημα Κοντού

Ο Αλέκος Κοντός, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Καραμανλή, στο υπόμνημά του χαρακτηρίζει παντελώς αβάσιμες τις εις βάρος του αιτιάσεις, υπογραμμίζει ότι κανένα υπηρεσιακό έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του και ότι δεν αποδέχθηκε καμία γνωμοδότηση σχετική με το θέμα. Επιμένει ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου και επαναλαμβάνει πως «εξαρχής αντιτάχθηκα σθεναρά στις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου συντασσόμενος με τις διαμαρτυρίες των φορέων της Ξάνθης». Στο ίδιο κείμενο, αναβιώνει η κόντρα με τον Κ. Κιλτίδη, τον οποίο «δείχνει» ως απόλυτα υπεύθυνο στην υπόθεση της Ουρανούπολης. «Απορίας άξιον παραμένει το γεγονός ότι απεφασίσθη η δική μου παραπομπή ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη μου, όταν για το ζήτημα αυτό ο κ. Κιλτίδης με απόφασή της Βουλής των Ελλήνων δεν παραπέμφθηκε», υποστηρίζει.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπασιάκος αφήνει αιχμές για παραποίηση ή απόκρυψη -από την Επιτροπή- κρίσιμων στοιχείων και πορισμάτων με «καιροσκοπικές στοχεύσεις και προειλημμένες αποφάσεις».

«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή παρέμβαση ή συμμετοχή σε θέματα κυριότητας, διαδικασίας ανταλλαγής, εξεύρεσης, αποστολής ή επιλογής διαθέσιμων και κατάλληλων ακινήτων, αποτίμησης αξίας, ούτε συμμετείχα σε κατάρτιση ή υπογραφή συμβολαίων», σημειώνει ο κ. Μπασιάκος, «δείχνοντας» ως μόνο αρμόδιο τον υφυπουργό Οικονομίας (σ.σ. Π. Δούκα) και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Μάλιστα, σημειώνει ότι η «γενικού χαρακτήρα» κοινή υπουργική απόφαση Μπασιάκου - Δούκα για τις ανταλλαγές, έγινε με ρητή πρωτοβουλία και εισήγηση της ΚΕΔ και υπεγράφη από το σύνολο της ιεραρχίας της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του υπ. Οικονομικών. Ο κ. Μπασιάκος καταλήγει πως «πρυτανεύουν όχι νομικά κριτήρια, αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων».

1 σχόλιο:

  1. Να δεις που στο τέλος θα τους ζητήσουμε και συγνώμη!!!!!
    Αποφάσεις δικαστηρίων ((έφτιαξαν))οικόπεδα φιλέτα μοίρασαν, της Πόπης έγινε και βρήκανε μια εταιρεία, προφανως την πλήρωσαν , πήραν ενα παλιοχαρτο και....να τους ζητήσουμε συγνώμη!!!!!
    αυτοί δεν έχουν ντροπή, θα μας τρελάνουν!!!!
    θα βγουν τώρα τα παπαγαλάκια, είτε Κόλιας λέγεται, είτε Σωτηρόπουλος και δεν θα ξέρουν τίποτα αυτοί!
    Άλλο τοπικές εκλογές, άλλο......
    Και έχουν απαίτηση και αυτοί με τους κατσιαπλάδες τους να το ...πιστέψουμε!!!!
    Φιλότιμο Καθόλου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα