Σελίδες

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ισπανία: Χωριό φωτογραφήθηκε... γυμνό για τα Πάθη του Κυρίου

Μαδρίτη
Αναζητώντας τρόπους να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα μέλη μίας καθολικής οργάνωσης νεολαίας στη Μαγιόρκα είχαν μια τολμηρή ιδέα: να ποζάρουν σχεδόν γυμνοί για ένα ημερολόγιο που αναπαριστά σκηνές από τα Πάθη του Κυρίου.

Προς 10 ευρώ το ένα, τα ημερολόγια έγιναν ανάρπαστα, γεγονός που εξόργισε τον επίσκοπο Μαγιόρκας Χεσούς Μουργκούι, ο οποίος κατήγγειλε την προσβολή των χριστιανικών συμβόλων και του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών στο νησί. Αλλά τα μέλη της οργάνωσης Davallament, πολλά από τα οποία διδάσκουν στο κατηχητικό κάθε Κυριακή, λένε ότι η δημοτικότητα του ημερολογίου δείχνει ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την ιδέα τους. Πλήρωσαν 1.500 ευρώ για να τυπώσουν τα πρώτα 300 ημερολόγια, με κέρδος 1.500 ευρώ τα οποία θα διαθέσουν σε καλούς σκοπούς.

Το ημερολόγιο αποτελείται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες νέων ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18-28 ετών, από το Σαν Χοάν, ένα χωριό με 2.000 κατοίκους. Ανάμεσα στις εικόνες ξεχωρίζουν αυτές με τους γυμνούς μονομάχους και τους ρωμαίους στρατιώτες που συνοδεύουν τρεις κρατουμένους χριστιανούς, οι οποίοι κουβαλούν ημίγυμνοι ξύλινους σταυρούς.
 Ο επικεφαλής της οργάνωσης Πεπ Μας είπε ότι οι φωτογραφίες είναι καλλιτεχνικές και ο σκοπός καθαρά φιλανθρωπικός. «Αποδεχόμαστε την κριτική και τις διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω. Ετοιμάζουμε μια δεύτερη έκδοση», δήλωσε στην εφημερίδα Ultima Hora. Ο δήμαρχος του Σαν Χοάν υπερασπίστηκε επίσης το ημερολόγιο λέγοντας στο τηλεοπτικό κανάλι Antena 3 ότι "φωτογράφος και μοντέλα έκαναν καλή δουλειά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα